Gyereknapot tartottak a Posta utcai Óvodában

1724

Gyereknappal búcsúztatták az évet a Posta utcai Óvodában. Több szülő is részt vett a programokon, hogy együtt töltse gyermekével az időt és jobban megismerje az óvoda dolgozóit. A kicsiket légvárak, arcfestés, kézműves foglalkozások  is várták.

A légvár és az arcfestés volt a legnépszerűbb a Posta utcai Óvoda gyereknapján. Sorban várták a kicsik, hogy egy különleges minta kerüljön az arcukra. De a légvárakon is gyerekek tucatjai ugráltak és csúsztak.

ALMÁDINÉ RÓZSA KRISZTINA, óvodavezető, Ceglédi Református Általános Iskola és Óvoda: ,,Szerettük volna itt az év végén egy kicsit megajándékozni azzal őket, hogy légvárat hoztunk ide az óvodába, kettőt is, valamint kézműves foglalkozásokkal készültünk a gyerekeknek. Arcfestés is van és különböző játékokat hoztunk számukra és sok finomsággal is készültünk, édességgel, jégkrémmel. Szerettük volna itt az év végén, hogy ha egy emlékezetes nappal zárjuk ezt a nevelési évet.”

Ilyenkor júniusban már sokkal kevesebb gyermek jár az óvodákba, a Posta utcai intézményben is a 95 főből már csak 50-en vettek részt a gyereknapon. A programokhoz a szülők is csatlakoztak.

ALMÁDINÉ RÓZSA KRISZTINA, óvodavezető, Ceglédi Református Általános Iskola és Óvoda: ,,Mi sokkal többen vagyunk ennél, vannak, akik már kivették a nyári szabadságot és nincsenek itt velünk, de a legtöbb gyerek azért jár még az óvodába. Azok a szülők, akik el tudtak ma jönni a munkából itt vannak velünk és szeretik, élvezik azt, ha ők is bent lehetnek az óvodában, együtt lehetnek a gyerekeikkel is és ismerkedhetnek az itteni dolgozókkal.”

Egyre nagyobb az igény az óvodák nyitva tartására nyáron is, hiszen sok szülőnek akkor is dolgoznia kell. Így igyekeznek a református óvodákban is megoldani a gyerekeke elhelyezését. Ha az egyik intézmény épp zárva tart, a másik ügyel.