Az év fotója Amerikában

1300

Papp Elek fotóművész két képe is elnyerte az év fotója elismerést egy Amerikában megrendezett zsűrizésen.  A mezőnyt az előző év díjnyertes fotóiból állították össze, a magyar fotós 29  képe került a zsűri elé.  Papp Elek a papírképek  zsűrizésében öt  díjat is megkapott.

Papp Elek az Amerikai Fotográfusok Szövetségének tagja. Négy egymást követő évben, a 2012-es, 13-as, 14-es és 15-ös nemzetközi versenyek eredményei alapján hatszor lett világelső a szövetség világranglistáján a fekete-fehér nagyméretű papírképek és a fekete-fehér kisméretű papírképek kategóriájában. 2016-os eredményei után pedig most újra legjobb lett a legjobbak között.

PAPP ELEK fotóművész: „Az előző év, 2016 összes díjnyertes képét meghívták Amerikába, és ezek közül választották ki 2017 év képét. Itt négy kategória van, és a nagyméretű színes kategóriában sikerült az év képe címet elérni. Illetve a kisméretű fekete-fehér kategóriában az év képe díjat, amely kategóriában az első, a második és a harmadik díj is az enyém lett.”

A nagyméretű színes képek között tehát az év képe lett az Úton címet viselő. Nagyméretű fekete fehér kategóriában második a Béke. A kis méretű fekete-fehér kategóriában harmadik a rézműves, második a Volt egyszer egy….az első pedig a Vízen járás címet viselő kép lett.  Hazánkban több mint száz díjat kapott. Eddig 68 országban állították ki fotóit, s már közel másfél ezer díjat nyert. Már nem ő keresi a lehetőségeket, neki érkeznek a meghívások.

PAPP ELEK fotóművész: „Az ilyen nemzetközi pályázatokra név szerint meghívnak  és akkor ezen illik részt vennem.”

Ezek a meghívások pedig folyamatosan érkeznek – mondja. Most egyébként 5 ország nemzetközi zsűrije döntött a helyezésekről. Vagyis öt nemzet szakértői gondolták úgy, hogy Papp Elek fotói a legjobbak.