Az év köztisztviselője

1189

Steiger Rita, főtanácsos, belső ellenőrzési vezető vehette át idén az Év köztisztviselője elismerést,  melyet ma adtak át neki a Városháza dísztermében tartott ünnepségen. A rendezvényt a közelgő köztisztviselők napja alkalmából tartották. A Magyar Köztisztviselők és Közalkalmazottak Szakszervezete 1996-ban kezdeményezte, hogy a köztisztviselői törvény 1992. július 1-jei életbelépésének emlékére Magyarországon július 1-je legyen a Köztisztviselők Napja.

A köztisztviselőket Cegléden ma köszöntötték és adták át az Év köztisztviselője díjat is. Az elismerést idén Steiger Rita vehette át. 1998. november 26. óta dolgozik a Hivatalban. Majd’ 19 éve látja el – másodmagával – a belső ellenőri, irányítói ellenőri feladatkört, melynek eredményeként az Önkormányzat hivatala és más költségvetési szervei, valamint gazdasági társaságai szabályos és gazdaságos működését támogatja körültekintő feltáró és elemző tevékenységével. Emellett ellenőrzési tevékenységet lát el a Ceglédi Többcélú Kistérségi Társulás és intézményei, valamint 2017-ig Kőröstetétlen, Tápiószőlős, Újszilvás, Törtel és Jászkarajenő önkormányzata vonatkozásában is. Őt nem csak az önkormányzat jegyzője, hanem a polgármester is köszöntötte.

TAKÁTS LÁSZLÓ polgármester: „Mennyi mindent tapasztal meg egy hivatali dolgozó, mert emlékszem ifjú titán koromra, amikor még 26 évesen bekerülve a képviselő testületbe, telve lendülettel és a világmegváltó gondolatokkal, sok sok feladatot adtunk a hivatalnak én azt gondolom. Aztán ahogy az ember idősödik és belelát ebbe az egész dologba, munkába, akkor más lesz. De mindig azt tapasztaltam, hogy segítettétek a munkánkat, segítetted a munkánkat, akkor is amikor ellenzéki képviselőként sok sok munkát és feladatot adtunk a hivatalnak.”

Steiger Rita folyamatosan és kiegyensúlyozottan kimagasló teljesítményt nyújt, melyről az ellenőrzési beszámolók alapján mindenki meggyőződhet – hangzott el méltatásában. A kitüntetettet és minden köztisztviselőt a Patkós Irma színház művészei is köszöntötték ünnepi műsorral.