5 nap Jamaica

1351

5 nap Jamaica – Ceglédre érkezik a Ladánybene 27 Reggae Camp-je. A reggae kultúra és a műfajt kedvelők életét sok éve meghatározó eseményről ma tartottak sajtótájékoztatót a szervezők. Az eseményen természetesen – lévén szervezők is egyben- részt vettek a reggae zene meghatározó alakjai, László M. Miksa és Bodnár Tibor is.

A magyarországi reggae mozgalom 5 napos ünnepe – így is jellemezhető az az esemény, amely idén Ceglédre érkezik. 18 évvel ezelőtt gondolta úgy a Ladánybene 27 zenekar, hogy tudatosan igyekeznek még inkább megteremteni és népszerűsíteni itthon ezt a műfajt. Megszületett a Reggae Camp. A nagysikerű és népszerű fesztivál helyszínéül pedig idén Cegléden választották a szervezők.

TAKÁTS LÁSZLÓ polgármester: „Mint a város polgármesterének, nagy örömömre szolgál minden olyan esemény, amellyel a város hírnevét messzire tudjuk vinni és az elmúlt években és az idei esztendőben is nagyon sok alkalmat próbálunk megragadni arra, hogy a várost meg tudjuk mutatni országnak, világnak. Én úgy hiszem, hogy ez a REggae Camp egy olyan alkalom megint, ahol a város nyitni tud, ahol meg tudjuk mutatni, hogy Cegléd több, mint azt bárki gondolná.”

Ceglédre gyakorlatilag szinte hazaérkeznek a Ladánybene 27 tagjai. Sok emlék és barátság köti őket a városhoz.

BODNÁR TIBOR szervező, gitáros, Ladánybene 27: „Nagyon fontos, hogy ha olyan helyre megyünk, ahol van múlt, ahonnan vannak emlékek, akkor itt kicsit minden máshogy szól. Másképp pendül meg a gitár, vagyis valamifajta plusz töltést kapunk.”

Mindig azt a közeget keresik, ahol meg tudják valósítani a camp-el kapcsolatos álmokat, vágyakat, így fogalmazott László M. Miksa. Mert ez nem csak koncertek, zenei csemegék sora.

LÁSZLÓ M. MIKSA énekes, Ladánybene 27: „Látogatóink tényleg át tudják venni a reggae üzenetét, azt a pozitív hozzáállást és egymás tiszteletét, amit tényleg nagyon szeretnek a helyi lakosok. Ez így volt a korábbi helyszínek mindegyikén. Nagyon szeretik ezt a fajta hozzáállást, amit a vendégek szoktak képviselni.”

Ám természetesen kiemelt szerepet a zene kap. Számos külföldi és hazai tehetség, ismert és még kevésbé ismert zenekar érkezik majd Ceglédre. A sztárvendég a hamarosan 50. születésnapját ünneplő Inner Circle lesz. A reggae camp tehát időről időre helyet változtat, így érkezhetnek meg most Ceglédre is. A vendéglátásért pedig azzal is köszönetet mondanak, hogy a Ceglédiek lakcímkártya bemutatása után kedvezményt is kapnak a jegyárakból. És minden jegyvásárló egyben egy fürdőbelépőt is kap. A reggae zene ünnepének július 25 és 29-e között lesz tehát helyszíne a Budai úti fürdő melletti terület.