Az év tanárait köszöntötték

901

Átadták az év matematika, az év magyar tanára valamint az év idegen nyelvi tanára kitüntető címeket. Hat pedagógus részesült elismerésben: Józanné Kamuti Andrea, Imre Sándor, Hunyadiné Darnyik Andrea, Vágó Sándor, Czinege Józsefné és Kött Karolina Gabriella. Az oktatási díjakat azok a ceglédi tanárok kaphatják, akik kiemelkedő pedagógiai munkát végeznek.

 

A Gimnázium néhai pedagógusáról, Tóth Czifra Mihályról nevezték el azt a matematikadíjat, amelyet 2002-ben adtak át először. Az elismerést dt. Beck György alapította. A díjra minden ceglédi iskola egy-egy magyar,matematika és idegen nyelv tanárát ajánlhatja. A jelöltek közül végül titkos szavazással döntik el, mely pedagógusok vehetik át az elismerést. Idén általános iskolai kategóriában Józanné Kamuti Andrea, a Táncsics Mihály Általános Iskola pedagógusa vehette át az elismerést. Középiskolai kategóriában az év matematika tanára Imre Sándor, a Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola pedagógusa lett.

Az ünnepségen adták a gimnázium tisztelt és szeretett néhai pedagógusáról, Velkey Imréről elnevezett díjat is. A magyar tanároknak járó elismerést 2009-ben adták át először. Az általános iskolákban tanítók közül idén Hunyadiné Darnyik Andrea, a Várkonyi István Általános Iskola pedagógusának ítélték oda a díjat. A középiskolai magyar tanárok közül pedig Vágó Sándor, a Kossuth Gimnázium pedagógusa kapta az elismerést. A Rorék Imre nevével fémjelzett év idegen nyelv tanára díjat is ketten kapták: Czinege Józsefné, a Szent Kereszt Katolikus Általános Iskola pedagógusa valamint Kött Karolina Gabriella, az Unghváry László Kereskedelmi Szakközép-és Szakképző iskola tanára.

A díjazottaknak dr. Beck György, a Ceglédiek a ceglédiekért alapítvány elnöke, dr. Zsámberger György, az önkormányzat szakbizottságának elnöke, Füle Győzőné, az iskolák vezetői, pedagógustársak és diákok is gratuláltak. A díjátadáson a ceglédi tanulók zenei-prózai produkciói mellett Tarkó Ilona és Tűri László tartott előadást.