Elindult a Ceglédi Advent

892

A hétvégén felgyúltak a városban az ünnepi fények. Továbbá a Táncsics Mihály Általános Iskola és a Dózsa György Kollégium diákjainak műsora alatt az első adventi gyertya lángja is fellobbant. A Szabadság téri koszorún minden vasárnap kora este egy-egy iskola tanuló részvételével gyújtanak gyertyát és persze minden vasárnap műsor is várja a térre látogatókat.

A Jégtánc revü műsorával indult a Ceglédi Advent a hétvégén. A különleges és szórakoztató műsorok mellett ünnepi étel és italkínálattal várták a Szabadság térre kilátogatókat. A karácsonyi hangulat megváltoztatja Ceglédet és ilyenkor mi is megváltozunk, jobban vágyunk a csendre, a nyugalomra és a békességre – hangzott el a téren az első gyertya meggyújtása előtt.

RIMÓCZI GÁBOR, igazgató, Táncsics Mihály Általános Iskola: ,,Visszatérünk azokhoz az értékekhez, amelyek a hétköznapok rohanásában időnként a háttérbe szorulnak. Picit jobban figyelünk a családunkra, szépítjük, díszítjük az otthonunkat. A fényekbe öltözött otthonok és utcák szépen kifejezik a ránk bízott hagyományt.”

Az ünnep előtti várakozásnak van egy felfokozódott lüktetése – folytatta az igazgató – hiszen mindenki azt szeretné, hogy a karácsony teljes, boldog és meghitt legyen.

RIMÓCZI GÁBOR, igazgató, Táncsics Mihály Általános Iskola: ,,Az ünnep előtt ezért sokszor a feladatokat, a tennivalókat látjuk és még azzal sem vagyunk tisztában, hogy a munka mellett hogyan és miképpen szorítjuk ki az időt a felkészülésre. Életünk tele van zajjal, rohanással és megfelelni akarással holott az adventnek meg kellene állítani és ki kellene emelni a felfokozott hangok világából a csendet, hogy meghalljuk az ünnep hangjait.”

A karácsony nem egyszerűen csak egy ünnep, nem csak a családdal töltött néhány nap, nem csak a megajándékozás alkalma, hanem a szeretet ünnepe. A műsor és a beszédek után fellobbant az első gyertya lángja is.