Az ifjú párokat várták a Menyegző Fesztiválra

905

Jegygyűrűk, esküvői ruhák, fotósok, zenészek – szinte mindent, ami a nagy naphoz szükséges megtaláltak az ifjú párok a Kossuth Étteremben tartott Menyegző Fesztiválon. A kiállítás nagy segítséget jelent a házasodni készülőknek, hiszen sok hasznos információra tehetnek szert egy ilyen programon.

Idén is sokan kíváncsiak voltak a Menyegző Fesztiválra. A már nyolcadik alkalommal megrendezett programon nem csak esküvői, hanem alkalmi ruhákat is láthattak az érdeklődők. De persze megtekinthették az idei év legszebb esküvői ruháit is. A Menyegző Fesztivál célja, hogy ötleteteket adjon és segítséget nyújtson az ifjú pároknak.

TÁBORI LÁSZLÓ, szervező: ,,Tehát konkrétan le is egyeztetik az időpontokat, vőfélyekkel, videósokkal. De van olyan is, hogy meglátnak egy színt, egy stílust és sokszor az a szín, vagy stílus lesz a vezérfonala az esküvőnek. Pici momentum, motívum sokat dobhat az esküvő szervezésében. Meg sokszor olyan is van, hogy nem gondolnak valamire, most például itt van a Klément Borház, akinek ízletes gyümölcsléi, borai vannak, így a helyi embereket is támogatják ezáltal.”

Szente Henrietta és Varga Tamás például jövőre tervezik majd az esküvőjüket és nagyon hasznosnak találták a rendezvényt.

SZENTE HENRIETTA: ,,Tetszik nagyon, mert itt kapunk információkat, mert én nagyon nem voltam ezzel tisztába. Tudtam, hogy kell fotós stb, de az ügyintézés még nem volt annyira tiszta. Most, hogy itt vagyunk ez ad egy kiindulópontot.”

Bár a nagy napig még van idő mégis nagyon izgatottan készülnek rá.

VARGA TAMÁS: ,,Megpróbáljuk a család összes tagját meghívni, de az a középkategóriában gondolkozunk.”

A rendezvényen számos kiállító vett részt, mindenki szívesen fogadta a fiatal párok kérdéseit. Az egyik esküvői ruhaszalon is kitelepült, hogy segítsen a legszebb és legmegfelelőbb ruhát kiválasztani az érdeklődőknek.

KÖVESDI ISTVÁN, Glória Esküvői Ruhakölcsönző Szalon: ,,A mi tapasztalatunk az, hogy idén a fehér mellett nagyon sok menyasszony kedveli a krém, illetve a púder színű ruhákat és inkább a csipkével díszített modellek azok, amik népszerűek.”

A tapasztalat szerint az esküvő és lakodalom előtt 6-7 hónappal mindenképpen érdemes elkezdeni a szervezést és lefoglalni a szolgáltatásokat.