Az óvodásokat várják a Várkonyi iskolába

2626

Játékos foglalkozásokra várja az óvodásokat a Várkonyi István Általános Iskola. A leendő első osztályosok így megismerkedhetnek a tanító nénikkel és persze a pedagógusok is a kicsikkel. A csütörtökönként tartott programok minden alkalommal egy témára, egy későbbi tantárgyra fókuszálnak. Tegnap a környezetismerettel ismerkedtek a gyerekek.

Ő itt Amanda, aki jelenleg még a Széchenyi úti óvodába jár, de az első osztályt majd a Várkonyi István Általános Iskolában kezdi. Édesanyja – akinek egyébként több gyermeke is ide jár – beszélt arról, hogy miért ezt az intézményt választották.

KOZÁKNÉ SZENDREI DZSINA: ,,Sok jó dolgot tudnék elmondani, leginkább az emberközpontúság, ami nekem tetszik. Igazgató úr is nagyon közvetlen, aki, amiben csak tud segít. Így továbbra is ezt az intézményt választjuk.”

Egy másik szülő, Burai Ágnes is elmondta miért ebbe az iskolába íratja majd gyermekét.

BURAI ÁGNES: ,,Lövész utcai óvodába járunk a delfin csoportba. Jelen pillanatban mi ezt az iskolát találjuk a város legjobb intézményének, úgy hogy ezért szeretnénk, ha itt fejlesztenék és tanítanák a gyermekünket.”

A szülők és a gyerekek az óvodás csalogató, úgynevezett Csengőszó programra gyülekeztek tegnap a Várkonyi iskolában. Ebben az időszakban 6 héten keresztül tartják a játékos előkészítő foglalkozásokat – mondta az alsós igazgatóhelyettes, Csomor Petronella.

CSOMOR PETRONELLA, alsós igazgatóhelyettes, Várkonyi István Általános Iskola            00:17 – 00:34

Szeretettel várjuk azokat a kis óvodásokat, akik szeretnének a mi iskolánkba elsősök lenni szeptembertől. A célja pedig az, hogy a kicsik megismerjék a tanítókat, az iskolánkat, hogy ne ismeretlenül kerüljenek egy újabb környezetbe, megismerjék az itt folyó munkát.

Környezetismeret, kézművesség, írás-olvasás, nyelv és persze matematika. Ezekkel a tantárgyakkal ismerkednek a kicsik, a koruknak megfelelő formában, játékosan.

CSOMOR PETRONELLA, alsós igazgatóhelyettes, Várkonyi István Általános Iskola: ,,A szülőket az első négy alkalomra várjuk, akkor bent lehetnek a gyermekeikkel. Két alkalommal pedig külön előadáson vehetnek részt, amíg a gyermekeik okosodnak.”

A foglalkozások már elindultak, de még csatlakozhatnak a gyerekek. A következő február 23-án lesz 17 órától, akkor az olvasással ismerkedhetnek majd a kicsik.