Rekreációs nap pedagógusoknak

2984

Sportfoglalkozásokon, relaxációs gyakorlatokon és masszázson is részt vehettek ma a Kossuth Gimnázium tanárai. Rendszeresen vannak úgynevezett rekreációs napok a pedagógusoknak. Elsősorban a kiégés ellen.

A lelki egészség védelme nagyon fontos. Egy ilyen rekreációs nap jó alkalom arra, hogy nagyobb figyelmet szenteljünk a pszichénk állapotára – mondta a pszichológus, Dr. Beer Katalin.

BÄHR KATALIN, pszichológus: ,,Egy kicsit úgy is találkozzanak egymással, mint magánember, nem csak, mint szakmai identitásuk mentén. Egy ilyen alkalom remek lehetőség, hallottam, hogy délután sporttevékenységek lesznek. Azt gondolom, hogy a legjobb alkalom úgy dolgozni egymással úgy együtt lenni, hogy nem a hétköznapokban, nem a munka terhe mellett tesszük ezt.”

A pedagógusoknál nagyon magas a kiégés aránya – folytatta.

BÄHR KATALIN, pszichológus: ,,Különösen a pályakezdő pedagógusoknál, ahol a tapasztalat még nem kellő mennyiségű, nem ad kellő védelmet. Illetve a nők szempontjából a kiégés fokozottabban megjelenik, ugye a családterhelés, a stressztűrő képességük náluk másképp működik valamelyest, mint a férfiaknál.”

A megelőzés mindenekelőtt a legfontosabb.

BÄHR KATALIN, pszichológus: ,,Azt gondolom a tudatos odafigyelés nagyon fontos. Hogy tudatosan figyeljünk a lelki egészségünkre, akár sporttal, akár relaxációval, akár társas együtt létekkel. Továbbá fontos észrevenni, ha baj van és akkor akár szakmai segítséget tudjunk kérni.”

Az iskola igazgatója is köszöntötte a kollégákat. Gulyás Zoltán úgy fogalmazott: ez a rekreációs nap jó alkalom arra, hogy a csapat egy kicsit újra összerázódjon.