Az új Tanyafejlesztési Programról egyeztettek

992

Újszilvás sikeresen vett részt a Tanyafejlesztési Programban az elmúlt években. Ma a pályázat eredményeiről és a jövőbeli lehetőségekről tartottak előadást az Agrárminisztérium és a Herman Ottó Intézet munkatársai.

A Tanyafejlesztési Programról egyeztettek ma délelőtt Újszilváson az Általános Művelődési Központban.

DR. PETRÁNYI CSABA, polgármester: ,,A rendezvény célja, hogy megismertesse azokat az önkormányzatokat a tanyafejlesztési program eredményeiről, amelyek az elmúlt években zajlottak Magyarországon és ezen belül Pest megyében.”

Újszilvás az elmúlt években jól szerepelt a Tanyafejlesztési programban – mondta a polgármester.

DR. PETRÁNYI CSABA, polgármester: ,,Hála Istennek sikeresek voltunk tanyafejlesztési program területén. Több mint 460 ember él ma Újszilváson külterületen. Tanyagondnoki szolgálat segíti az ő életüket és több területen sikerült Tanyafejlesztési Programon fejlesztést elnyerni az önkormányzatnak az elmúlt évek során.”

A pályázatoknak köszönhetően 16 napelemes kandelábert telepítettek a buszmegállókba, valamint azokhoz a külterületi kereszteződésekhez, amik veszélyes csomópontnak minősülnek. Emellett a kamerarendszert bővítették a közbiztonság javítása érdekében. Továbbá a tanyagondnoki szolgálat kapott GPS-t, defibrillátort és mobiltelefont is. A polgármester a jövőbeli célokról is beszélt.

DR. PETRÁNYI CSABA, polgármester: ,,Kifejezetten az lenne a legfontosabb még az idei esztendőre nézve, hogy kiegészítsük a kamerarendszerünket, ami úgy gondolom, hogy itt a járásban is minden önkormányzatnak az az érdeke, hogy a közbiztonság a lehető legjobb legyen a településen. Ebben szeretnénk az új programon belül, amennyiben lesz lehetőség pályázni. Egyébként nagy terveink azok mindig vannak és kifejezetten a legnagyobb tervünk az az, hogy az uszoda építését be tudjuk fejezni jövő év augusztus 20-ra.”

Az új Tanyafejlesztési Program tervezetét az Agrárminisztérium, valamint a Herman Ottó Intézet munkatársai mutatták be Újszilváson.