Baba Mama Klub – várják a szülőket és a kicsiket

999

Nem csak a kisgyerekeknek a szülőknek is jót tesz, ha kiszakadnak otthonról egy picit. Ezért is hozták létre az Evangélikus Gyülekezeti Házban a Baba Mama Klubot. Minden pénteken számos programmal és játékkal várják a családokat és nem csak gyülekezeti tagokat.

Gyerekek és szülők veszik birtokba péntek délelőttönként az Evangélikus Gyülekezeti Ház kerthelyiségét. Mindenki talál számára kedves elfoglaltságot. Az udvarban lehet hintázni, csúszdázni és homokozni is.

SZALUKÓ ORSOLYA, evangélikus lelkész: ,,Tomasoczki Dóri, aki evangélikus gyülekezeti tagunk, ő volt az, aki elindította és Marosi Rita volt, aki kézbe vette. Ők ketten voltak az ötletadók és tulajdonképpen a szívüket-lelküket beletették és csinálták. Én, mint lelkész szoktam így jelen lenni. Nagyon szeretem ezeket az alkalmakat, mert a gyerekek nagyon felszabadultak és nagyon jó gyülekezeti kertünk és adottságaink vannak, ahhoz, hogy ezt a Baba Mama klubot megtartsuk.”

A klub nem csak a játékról szól, hanem a beszélgetésről is. A szülők megoszthatják örömüket és nehézségeiket is.

JÓNÁS-TAMASÓCZKI DÓRA, klub vezető: ,,Nagyon jók a tapasztalatok, sok új barátot szereztünk és tényleg nagyon jól telnek ezek a péntek délelőttök nagyon várjuk minden egyes héten.”

A szervezők fontosnak tartják, hogy azt az örömöt, amit átélnek egy-egy alkalom során haza is vigyék a családok. Tanítanak különböző mondókákat és minden egyes klubnapon elhangzik egy rész a Bibliából is, amit utána átbeszélnek. A Baba Mama klubba minden pénteken délelőtt 10 órára várják az érdeklődő szülőket és gyermekeiket az Evangélikus Gyülekezeti Házban.