Ikszelt a felnőtt, nyert az ifi

670

Szeptember 1-jén a tekések is megkezdték szereplésüket az NB I Keleti-csoportjában, amikor a Budapesti Gázművek csapatához látogattak el. Izgalmas mérkőzésre számíthattunk, mert a hazaiak pályája komoly alkalmazkodást követel.
Az első sorban a nevelőegyesületéhez visszatérő Pordán Ádám (508) és a ceglédieket több évtizede erősítő Rimóczi Zoltán (525) kezdte meg a pontvadászatot. Sajnos mindkét játékos teljesítményére rányomta bélyegét az első forduló bizonyítási terhe valamint a pálya nehézsége. Ezt kihasználva a hazai csapat besöpörte a 2 pontot és 58 fa előnyt. A második sorban Zsíros Gyula (543) és Bíró József (511) azzal céllal ment fel, hogy a hazaiak előnyét lefaragja és a 2 pontot megszerezze. A játékuk során szinte minden szettért komoly harcok folytak és szerencsére sikerült megszerezni az utolsó pillanatokban a 2 pontot. Az állás így 2:2-re alakult, de maradt az 58 fa előnye a hazai csapatnak.
Az utolsó sorban Sápi Tamás (557) és Hűvös Zsolt (551) reménykedve ment fel a pályára. Céljuk ugyanaz volt, mint az előző sornak. Szép játékot produkálva a vége előtt 10 gurítással már egyenlő volt az eredmény, de a végére a hazaiak pályaismerete meghozta gyümölcsét.
Teke NB I, Keleti-csoport
Felnőtt
Gázművek MTE – Ceglédi VSE 4:4 (3204:3195)
Az ifjúságiaknál nagy teljesítményingadozást láthattak az érdeklődők, de végül sikerült a ceglédi Világosi Attila (476) és Fenyvesi Attila (408) párosnak besöpörni a 2 csapatpontot.
Ifjúsági
Gázművek MTE – Ceglédi VSE 0:4 (742:884)