Baráti összejövetelt tartottak a városvédők

987

Közös főzéssel egybekötött programot szervezett hétvégén a Városvédő és Szépítő Egyesület. A tagok rendszeresen tartanak ehhez hasonló összejövetelt, ahol természetesen szó esik arról is, mi mindennel tudják még segíteni a város szépülését. Aktív időszak van mögöttük, az egyesület által készíttetett testvérvárosi oszlopot hamarosan átadják, és megjelent a szervezet újságjának legújabb száma is.

A bográcsban kolbászos paprikás krumpli főtt, gyönyörű nyári idő és varázslatos környezet, a Kovács család levendulása fogadta a Városvédő és Szépítő Egyesület tagjait. A szervezet már nem első alkalommal döntött úgy, hogy baráti összejövetelt tartanak. Ilyenkor a szórakozás mellett természetesen szó esik arról is, milyen teendőik lesznek az elkövetkező időszakban, hogyan tudnak minél többet tenni a város szépítéséért. A legközelebbi program már nagyon közel van.

KOCSIS ISTVÁN, elnök, Városvédő és Szépítő Egyesület: Megünnepeljük a városalapítók napját. Itt is tartjuk a hagyományt, tavaly pókbangó szobrot ajándékoztunk a városnak, idén nagyon szép kivitelezésben elkészítettük a testvérvárosok oszlopát, amelyet majd az önkormányzat eldönt, hogy hol kíván felállítani. Gondolom méltó helyet találnak neki.

Az oszlop elkészíttetése mellett az egyesület újságjának legfrissebb száma is megjelent. Ebben interjút olvashatnak Béres Károllyal, de van írás az ifjúsági tagozatról, a Márkus János helyismereti vetélkedőről és képes beszámoló az egyesület elmúlt hónapjairól. A városvédők tehát aktív időszakot tudhatnak maguk mögött, de nincs megállás. A következő hetekre is van program bőven-mondta az elnök.

KOCSIS ISTVÁN, elnök, Városvédő és Szépítő Egyesület: Szarvasra megyünk hajós kirándulásra, majd készülünk a sümegi gyerekeknek szervezünk a ceglédi gyerekekkel együtt örökségvédő tábort, többet között ide is ki fogunk jönni ebbe a szép környezetbe.

A mostani összejövetelen a városvédők családjait is vendégül látták. A gyerekeket sok-sok szabadtéri játék fogadta.