Bejárták a verseny területét

562

A szervezésben résztvevő szakemberek bejárták a Tour de Hongrie, nemzetközi kerékpáros körverseny ceglédi állomását. A város idén-csakúgy mint két éve rajtállomás lesz. Innen indul majd a mezőny Hajdúszoboszlóra augusztus 17-én.

2016-ban volt az első év, hogy Cegléd is részese lehetett a legnépszerűbb nemzetközi kerékpáros körversenynek, a Tour de Hongrie-nak.

TOLDI TAMÁS, szervező, Tour de Hongrie Szervezőiroda: ,,2017-ben Cegléd célváros volt, 2018-ban idén, mint két évvel ezelőtt rajt város lesz ismét. Az a sajátossága ennek a szakasznak, hogy rögtön részhajrá van és egy városi körpályát terveztünk. Ugyanúgy, mint két évvel ezelőtt. Annyi a különbség a két évvel ezelőtti pályától, hogy megfordítottuk az irányt. Itt a belvárost szeretnénk megmutatni a televízió nézőinek és azoknak, akik bármilyen online médiában követik a Tour de Hongrie-t.”

Augusztus 16-án a Velence-Székesfehérvár szakasz után érkeznek Ceglédre a kerékpárosok, majd augusztus 17-én pénteken délután egy órakor indul tovább a mezőny Hajdúszoboszlóra.

TOLDI TAMÁS, szervező, Tour de Hongrie Szervezőiroda: ,,Nagyon érdekes szakasz, Cegléd nekem amúgy is nagy kedvencem, hiszen itt még soha nem jártam. A Tour de Hongrie kapcsán találkoztam először vele és úgy éreztem, amikor az útvonalat terveztük, hogy próbálunk minél több dolgot megmutatni Ceglédből, mert tényleg egy ilyen kis gyöngyszem itt az Alföld Északi csücskében.”

A Tour de Hongrie idén része az olimpiai kvalifikációs sorozatnak, így sportszakmai szempontból nagyon fontos, hogy pontot tudjanak szerezni a magyar versenyzők – mondta a szervező. A bejáráson részt vett a rendőrség is. Szabó Zoltán rendőrszázados a várost érintő lezárásokról beszélt.

SZABÓ ZOLTÁN, r. százados, mb. közlekedésrendészeti osztályvezető: ,,Augusztus 17-én ismét érinti városunkat ez a jelentős kerékpáros verseny. Mi ennek nagyon örülünk és készülünk is rá, a város lakosságának arra hívnám fel a figyelmét, hogy már előző nap elkezdődnek a lezárások. Itt a városközpontot fogja ismételten érinteni. A Kossuth Ferenc utca, Rákóczi út, Bocskai út, Szív utca, Kőrösi út, Petőfi utca részt. Már az előző este a parkolások miatt le fogjuk zárni ezt az útszakaszt. Valamint 13 órakor lesz innen a rajt, ami azt jelenti, hogy 14 óráig a körpálya teljes egészében le lesz zárva.”

A rajt napján számos programmal, meglepetéssel készül a város. Közös biciklizésre hívják a családokat, de különleges kerékpárcsodákat is láthat majd a közönség. A belvárosban és a városi körpályán leggyorsabban végig kerekező profi versenyző megkapja Cegléd Város díját.