Új autót kaptak a mezőőrök

1735

Új autót kaptak a mezőőrök. A cserére azért volt szükség, mert az előzővel -a napi 24 órás használat miatt- nagyon sok volt a műszaki probléma. Az új, extra felszereltségű gépjárművet már javában használják.

Így néz ki a mezőőrök új autója. A gépjármű minden követelménynek megfelel, ami a terepen végzett szolgálatteljesítéshez kell. Az autót fényvisszaverő matricával látták el, a LED-es lámpájának köszönhetően pedig az éjszakai órákban is megfelelő fényt tudnak biztosítani. Továbbá az autón található gallytörő rács, ami szintén nagy segítség. A cserére azért volt szükség, mert az előző gépjárművel már nagyon sok volt a műszaki probléma.

DR. NAGY LAJOS, aljegyző: ,,Benzines autó volt a régi és eléggé elhasználódott ahhoz, hogy az idei költségvetésben már tervezte a képviselő-testület ennek a gépjárműnek a lecserélését, ami az elmúlt napokban meg is történt itt a mögöttem látható Dacia Duster-re, amelynek a lényegi különbsége, hogy ez egy dízel autó és műszakilag megfelelőbb állapotú gépjármű.”

Az új jármű ára felszereléssel és extrákkal együtt 4 millió 800 ezer forint, ebbe beleszámították a régi autót is mintegy 2 millió forint értékben. A különbözetet az önkormányzat fizette – mondta az aljegyző. Az új autónak a mezőőrök is nagyon örültek.

SZALKAY GÁBOR, mezőőr: ,,Természetesen én és a kollégáim nagyon örültünk az új gépjárműnek ez nagyban elősegíti a munkánkat, hogy egy új gépjárművet vehetünk át. A régi már nagyon el volt használva, rengeteg kilométer kerül az autóba, hiszen a nap 24 órájában megy, ez átlagosan 200 kilométer. Úgyhogy az előző autóban már nagyon sok volt és többször hordtuk szervizelni. Nagyon örülünk az újnak és reméljük, hogy nagyon hasznos lesz a munkánkban és ennek segítségével sokkal jobban elláthatjuk a feladatainkat a külterületen.”

A gépjármű belül is tágas és kényelmes – hangsúlyozta a mezőőr.