Betlehemeztek az óvodások

1891

Ünnepi műsorral, betlehemi játékokkal kedveskedtek tegnap szüleiknek a Katolikus Tagóvodába járó gyerekek. A karácsonyra hangolódva Jézus születését járták körbe verseken, és énekeken keresztül. A kicsik már december eleje óta lelkesen készültek a nagy napra.

Csengőhang, szépen kivilágított és feldíszített udvar – a Magyarok Nagyasszonya Katolikus Tagóvodában már hetek óta készültek az óvónők és a kicsik a betlehemezésre. Tegnap a szülőknek mutatták be az ünnepi előadást.

ÓCSAI JÓZSEFNÉ, tagóvoda-vezető, Magyarok Nagyasszonya Katolikus Tagóvoda: ,,Ez régi hagyomány itt, csak nem mindig adunk hírt minden programról. Betlehemezés az évente szinte mindig a nagycsoportosok játéka, ezzel készülünk az Úr Jézus születésére, hitre nevelés is a pedagógiai programunk egyik fő profilja, tehát kölcsönösen két célt is szolgál. Egyrészt a magyar hagyományokba a betlehemezés az mindig nagyon szép szokás volt, másrészt a gyermekeknél a hitet alapozzuk, építjük.”

A karácsony nem csak a fenyőfáról, a szeretetről és a családról szól, hanem Jézus születéséről is – hangsúlyozta a tagóvoda-vezető. A gyerekeknek dramatikus játékokon keresztül lehet a legjobban átadni az ünnep lényegét.

ÓCSAI JÓZSEFNÉ, tagóvoda-vezető, Magyarok Nagyasszonya Katolikus Tagóvoda: ,,Ahogy az adventi időszak kezdődik úgy az óvónénik folyamatosan építik a gyermekekben a betlehemezéssel kapcsolatos tudást, hagyományokat, élményeket adnak. Ezt a gyerekek eljátsszák dramatikus formában. És ahogy a gyertyagyújtással nőtt a fényesség úgy egyre több mindent építettek ebbe a játékba.”

Tegnap végre eljött a várva várt nap is, a kicsik végre szüleiknek is megmutathatták mit tanultak az elmúlt hetekben.

ÓCSAI JÓZSEFNÉ, tagóvoda-vezető, Magyarok Nagyasszonya Katolikus Tagóvoda: ,,Látom, hogy izgalommal tölti el őket. A gyermeknek mindig ünnep az, ha itt van az anyu, az apu, a nagyszülő és most ez az igazi együtt ünneplés. Az egész család itt van és együtt örülünk.”

Az ünnepi műsornak nagy sikere volt, a szülők büszkén figyelték gyermekeiket.