Új csarnokot avattak

1621

Újabb csarnokkal bővült a ceglédi fémmegmunkáló és felületkezelő cég munkaterülete. A 7000 négyzetméteres komplexumban található gyártó és raktárhelyiség is. Továbbá mára teljes jogkörrel rendelkezik az üzem, hiszen megkapta a végleges használatba vételi engedélyeket is.

Sokan járultak hozzá, hogy megépülhessen  a helyi fémmegmunkáló és felületkezelő cég újabb csarnoka. Többek között vállalkozók, az állam és a város önkormányzata is támogatta a ceglédi vállalatot.

KŐVÁRI PÁL, ügyvezető, KNOTT Technik-Flex Kft.: ,,A másik telephely ahonnan gyakorlatilag Pesti útról kiköltöztünk ebbe a gyártó komplexumban, annak a helyére egy modern porszóró, porfestő sor került, szakmailag ez bővebben annyi, hogy ez egy automata berendezés, ami ma a vevői elvárásoknak és autógyári beszállítói minőségnek meg tud felelni.”

A cég már több mint 20 éve működik – emlékezett vissza az ügyvezető. Kezdetben egy garázsban gyártották az alkatrészeket, mára pedig három telephelyen összesen 20 ezer négyzetméter gyártó és raktárcsarnokkal rendelkezik az üzem. Az ünnepségen részt vett Földi László is. Az országgyűlési képviselő beszédében úgy fogalmazott, mindig nagy öröm, amikor azt látja, hogy egy családi vállalkozásból kinőtt cég milyen szépen fejlődik és gyarapodik.

FÖLDI LÁSZLÓ, országgyűlési képviselő: ,,A magyar kormány és a magyar parlament igyekszik mindent megtenni annak érdekében, hogy a vállalkozások gyarapodjanak, fejlődjenek és minél több embert tudjanak foglalkoztatni. Ennek érdekében alakította át a kormány a szakképzést, hogy a fiatalok ma már sajnos egyre kevesebben mennek olyan munkaterületekre mint pl fémipar, nem egyszerű a képlet, de abban reménykedünk és bízunk és benne, hogy az a fajta komoly váltás a szakképzésben ami elindult az meg fogja hozni a gyümölcsét.”

De a polgármester, Takáts László is örömét fejezte ki.

TAKÁTS LÁSZLÓ, polgármester: ,,A tulajdonosokat dicséri az is, hogy a cég folyamatosan tudta a termelését és munkavállalói létszámát bővíteni, még azokban az időkben is, amikor a központi régiók vállalkozásai jóval kisebb uniós támogatásokhoz juthattak hozzá. Ezek az idők elmúltak. A kormányzat döntése értelmében a következő években Pest megye 80 milliárd forintos többlettámogatáshoz jut.”

A cég fő tevékenysége egyébként az utánfutó futómű alkatrészek gyártása, forgácsolása, préselése és kovácsolása. Vevői között számos bel- és külföldi vállalatot is tudhat, valamint felületkezelés terén a lakosságot is kiszolgálják.