Bíróság elé álltak ma a gyanúsítottak

3661

Bíróság elé álltak ma a gyanúsítottak– mint már arról korábban beszámoltunk a napokban nagyszabású rendőrségi akciót hajtottak végre Jászkarajenőn és Tiszajenőn. A házkutatások során több mint egy millió forintot, valamint két gépjárművet és majd száz gramm kábítószergyanús anyagot foglaltak le és öt személyt vettek őrizetbe.

Több tucatnyi ember állt ma sorfalat a Bíróság épülete előtt. Családtagok és ismerősök várták a fejleményeket az őrizetbe vett rokonaikkal kapcsolatban. A Kossuth tér parkolóit rendőrautók töltötték meg, a napokban Jászkarajenőn és Tiszajenőn elfogott, őrizetbe vett személyeket szállították a Bíróságra.

DR. GÖBLYÖS PÉTER, vezető ügyész, Ceglédi Járási Ügyészség: ,,A nyomozóhatóság az öt személyt bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal való visszaélés bűntette megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki és egyúttal előterjesztést tettek a Ceglédi Járási Ügyészségnek mind az öt fő esetében az előzetes letartóztatás indítványozására, amelyet a Ceglédi Járási Ügyészség meg is tett. A Ceglédi Járásbíróság a mai napon mind az öt fő meghallgatására ülést tart és dönt a kényszerintézkedés elrendelése tárgyáról.”

Az interjú készítésekor, kora délután a vezető ügyész azt is elmondta, hogy öt főből egy már biztosan vallomást tett, de a többiek egyelőre nem nyilatkoznak. Mint arról már korábban beszámoltunk a rendőrségi akció során több mint egy millió forintot, valamint két gépjárművet és majd száz gramm kábítószergyanús anyagot foglaltak le.