Boldog születésnapot Esztike néni!

1045

A sok munka, a hit és persze a szerető család a hosszú élet titka a 95 éves Veres Istvánné, Esztike néni szerint. A szépkorú asszonynak több mint 40 fős családja mellett az önkormányzat is boldog születésnapot kívánt.

Hegedűs Ágota, alpolgármester és Károly Ferenc, önkormányzati képviselő érkezett köszönteni a 95. születésnapját ünneplő Veres Istvánnét. Esztike nénit ajándékcsomaggal, oklevéllel és virággal is köszöntötte a város.

HEGEDŰS ÁGOTA, alpolgármester: Engedje meg hogy Cegléd Város önkormányzata nevében nagyon nagy szeretettel köszöntsem és jó egészséget kívánjak még

Esztike néni meghatódva fogadta a köszöntést. Családjától virágot, tortát, lufit, sőt egy igazi meglepetés összejövetelt is kapott. Mint mondta: nem tudott az egészről semmit. Csak akkor derült ki minden, amikor a család, összesen 46-an ülték körbe az ünnepi asztalt.

VERES ISTVÁNNÉ: Tessék elképzelni, hogy nem is tudtam, hogy mit csinálnak. És amikor jönnek Pestről is meg mindenhonnan az unokák, akkor jóságos Isten.

Néhány perc alatt kiderült, hogy a kedves, vendégszerető család nagyon összetartó. Rengeteg fénykép van a lakásban a gyerekekről, unokákról. Esztike néninek hat gyermeke született, 11 unokája és 12 dédunokája van. Mindannyian imádják a szókimondó, mosolygós, jó humorú anyát, nagymamát. Esztike néni azt mondja: hálás, amiért ilyen szerető családja van. Jó emberek a gyerekei, unokái. Mint ahogyan ő sem volt gonosz vagy rosszindulatú soha senkivel.

A szerető család, a hit, no meg a sok munka hosszú élet titka-mondta Esztike néni, aki gyerekkorától kezdve nagyon sokat és keményen dolgozott. Szolgált, majd földet műveltek férjével.

VERES ISTVÁNNÉ: Négy-öt hold szőlőt elvállaltunk. Annak minden munkáját, metszeni, kapálni, csak a permetezést nem csináltam, mindig ilyen nehéz munkákat.

Esztike néni nagyon szeret olvasni, tévézni, sőt a háztartást is maga vezeti mind a mai napig. Azt mondja: nem hagyja el magát, és reméli, még sok időt tud együtt tölteni imádott családjával.