Boldog születésnapot!

1135

A Sporttörténeti Bizottság is köszöntötte születésnapján a 102 éves Kürti Bélát. Az összejövetelen sporttársai, sportvezetők, tisztelői gratuláltak az ünnepeltnek. A bizottság elnöke, Magyar László úgy fogalmazott: Kürti Béla olyan ember, aki példát mutat, életével beírta magát a város történelemkönyvébe.

Sorban érkeztek Kürti Bélához sporttársai, hogy köszöntsék születésnapján. Néhány napja a város vezetése kívánt boldog, hosszú éveket a 102 esztendős Kürti Bélának, most pedig a Sporttörténeti Bizottság gratulált a kiváló sportembernek. A Bizottság elnöke Magyar László azt mondta: Kürti Béla élő legenda, példakép, aki a ceglédi sport és társadalmi élet kiemelkedő alakjává vált pedagógusként, edzőként, sport és helytörténészként is.

MAGYAR LÁSZLÓ, elnök, Sporttörténeti Bizottság: Kívánunk neked nagyon sok boldog születésnapot. Legyen még nekünk szerencsénk téged köszönteni, veled együtt lenni sok-sok napot, órát és sok boldog születésnapot.

Kürti Béla elévülhetetlen sikereket ért el tanítványaival, tornász bajnokokat nevelt, és nagyon sokat tett azért, hogy a tornát, a rendszeres mozgást megszerettesse a város fiataljaival. A 102 esztendős pedagógus sporttörténeti könyvek írója Cegléd díszpolgári címét és a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjét is megkapta. Nem mellesleg pedig nevéhez kötődik a Sportmúzeum alapítása is.

MAGYAR LÁSZLÓ, elnök, Sporttörténeti Bizottság: Megígérjük hogy próbáljuk fenntartani az intézményt és próbálunk utolérni, de ez utóbbira kevés esélyünk van.

Béla bácsi jó egészségnek örvend, jónéhány évet letagadhat a korából. Sporttársaitól tokaji bort és csokoládét is kapott is kapott ajándékba, amelynek nagyon örült. A meghitt születésnapi köszöntésen Kürti Béla sporttársaival kéz a kézben elevenítette fel az elmúlt évtizedek sikereit.. Az ünnepségről természetesen a finom házi sütemények és a koccintás sem hiányozhatott.