Borkiválóságnak választották Kemenczés Benő borait

998

Borkiválóságnak választotta  az Országos Borszakértő Bizottság a Kemenczés Borház 2015-ös Cabernet Franc és 2016-os Zenit borát. Az Országkóstolón összesen 1400 nedűt indítottak. Kemenczés Benő nagy reményt fűz az eredményekhez, szeretné palackozott borait minél több helyre eljuttatni.

Több, mint 1000 minta közül választották ki Kemenczés Benő két borát az Országkóstolón. A verseny jó lehetőség a borászoknak nedűik népszerűsítésére. Kemenczés Benő 2015-ös Cabernet Franc-a és a 2016-os Zenit bora is Borkiválóság lett.

KEMENCZÉS BENŐ, borász: ,,Mind a kettő kedvenc fajtám, nagyon szeretek velük dolgozni. A Zenit az egy nagyon kellemes, finom savú, üde, gyümölcsös, könnyen érthető fehérbor, a Cabernet Franc-unk most már mondhatom, hogy egy nagy klasszikus, ahol még borversenyen elindítottuk aranyérmet nyert idáig.”

A Kemenczés Borház huszonöt év hobbi borászkodás után baráti segítséggel 2014-ben indult útjára.  Felvásárolt szőlővel dolgoznak, olyan gyümölcsökkel, melyek a Mátra lankáin teremnek: Abasáron és Markazon. Bemutatkozásukban úgy fogalmaznak: Véleményük szerint minden a szőlőben dől el. A borásznak csak az a dolga, hogy ne rontsa el, amit a természet megalkotott. A visszajelzések pedig azt mutatják, a minőségi szőlőből minőségi bort készítenek. Az Országkóstoló eredményeihez nagy reményeket fűz a borász. Szeretné, ha minél több helyre eljutnának palackozott borai.

KEMENCZÉS BENŐ, borász: ,,Jelen pillanatban jelen vagyunk néhány Vinotékában, konkrétan Budán Pincekulcsban, egy nagyon jó borbárban a VinoWonkában és Budán az I., II. kerületben a Nyolc és Nyolc Delikátban, több mint 800 fajta bort tartanak, három üzletük van, ott is jelen vagyunk.”

De megtalálhatók nedűi vidéken is, Kecskeméten egy Vinotékában és Monoron egy vendéglőben. A két nyertes bor pedig bekerül a 2017-es Borkiválóságok kötetébe.