Botrányos végjáték

635

A női kézilabda NB II 10. fordulójában vasárnap a Gyömrőt fogadta a Ceglédi Kék Cápák SE. A mérkőzésnek komoly tétje volt, ugyanis nagy valószínűséggel a győztes telelhet a bajnoki tabella élén. Ennek megfelelően több mint 300 néző látogatott ki a rangadóra.

A rangadó, mely talán el is döntötte az őszi elsőséget, végig kiélezett, nagy harcot hozott. A Cápák 3-ik, Spolmi által szerzett góljára a vendégek hárommal válaszoltak, így 3-5, majd 4-7 lett a javukra. A megszerzett előnyük viszont gyorsan tovaszállt, hiszen sorban Plókai, majd egymás után kétszer, másodízben büntetőből Oláh is bevette a jól védő Takács kapuját és így máris 7-7 lett az állás. Ezután az első játékrész végéig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Fordulás után a ceglédiek találtak rá korábban az eredményesebb ritmusra, játékra, melynek meg is lett az eredménye. 15-10-re húztak el a hazaiak, de 18-14-re is még ők vezettek. A hajrá nem várt, egyúttal váratlan fordulatot hozott. A gyömrőiek egyenlítettek, 18-18 lett az állás. Ezután egy gól oda, amit Tóth Adrien dobott, majd egy gól ide. Azt Kaltanecker szerezte.  Az utolsó másodpercekben előbb egy elkapkodott lövéssel végződő Cápa-támadás következett, majd a másik oldalon több okból is vitatott és értékesített büntető. Az biztos, hogy a 7-es megítélése több mint véleményes volt, azt pedig minden kétséget kizárólag nem lehet eldönteni, hogy a játékvezetők a találkozó végét jelző dudaszó alatt, előtt vagy után döntöttek a rangadó sorsáról. A végeredmény 19-20 lett.

Junior

Ceglédi Kék Cápák – Gyömrő VSK 19-31 (11-16)

Cegléd: Törőcsik Fruzsina, Hornyik Orsolya (kapusok), Fedák Antónia 7/4, Imregi Blanka 5, Német Beáta 4, Ványi Flóra 1, Koncsik Ella 1/1, Peszeki Laura 1, Petrovics Fruzsina, Nagy Aletta, Rajkort Beatrix, Mód Klaudia, Dúzs Szófia, Farkas Fruzsina.

Jakab László edző: Ahhoz képest, hogy ennyire fiatalok vagyunk, elég jól helytálltunk egy nagyon jó erőkből álló Gyömrő ellen. Ha egy kicsit bátrabbak lennénk, és miért ne lennénk, akkor sokkal szorosabb mérkőzéseket fogunk tudni játszani. Tovább kell dolgozni ilyen hozzáállással, de fejben sokkal bátrabban, és még jobbak lesznek az eredményeink!