Bravúros győzelem

376

A bajnokságban élen álló Orosháza otthonában lépett pályára a Ceglédi KKSE a férfi kézilabda NB I/B tizenhatodik fordulójában. Ősszel Abonyban egygólos vendégsiker született.
Az első félidő elején felváltva estek a gólok. 5-5-ös állást követően az egymás után kétszer is eredményes hazaiak a találkozó folyamán először alakítottak ki a két együttes között egy gólnál nagyobb különbséget, majd a 18. percben az egykor a CKKSE-ben játszó Lászlai találata az Orosháza 9-6-os vezetését eredményezte. Érdekesség, hogy a vendéglátók csapatában négyen is szerepet kaptak azok közül, akik korábban a Ceglédben játszottak. Ők négyen a találkozó folyamán tízszer vették be a remekül védő Kránitz vagy Tamási kapuját. A játékrész hajrája a Ceglédé volt, nem csak felzárkózott, hanem Szepesi révén átvette a vezetést is, amire Antal válaszolt, beállítva a félidei 14-14-es állást.
Fordulás után a kitűnően védekező és elveszett labdát nem ismerő vendégek nem csak lépest tudtak tartani az éllovassal, hanem 16-16 után már kizárólag náluk volt az előny, ami az 50. percre már négygólos lett. Az Orosháza edzője ekkor kikérte harmadik, tehát utolsó idejét is, de az nem hozta meg az általa remélt változást. A különbség még tovább nőtt a két gárda között, így a Cegléd nem várt, nagy különbségű, 29-23-as bravúros győzelmet aratott.
A ceglédi gólszerzők: Szepesi 8, Bendicsek 6, Teleki 4, Juhász, Kállai 3-3, Gráf 2, Pásztor, Tóth N., Simányi 1-1.
Az utolsó három mérkőzését megnyerő CKKSE még bízhat az alapszakaszban az első öt közé, s ezzel a felsőházba jutásban, melyhez pénteken, Abonyban le kell győznie következő ellenfelét, a jelenleg negyedik helyen álló Ózdot.