Nagyszerű eredmények Celldömölkön

363

Ahogy két héttel ezelőtt, most ismét Győr és Celldömölk adott otthont a versenynek. Szombaton az újoncok, vasárnap a serdülők mérkőztek egymással, a fiúk Celldömölkön, a lányok Győrben.
Ezüst Utánpótlás (U11-U15) Asztalitenisz Ranglistaverseny, Celldömölk/Győr, február 26-27.
Fiú
U11
3. Zsigmond Simon (10)
U13
2. Zsigmond Simon
16 közé jutott Petrik Sebestyén (12)
Leány
U15
8 közé jutott Csór Laura
Páros
8 közé jutott Csór Laura-Ungureán Dorka
Zsigmond Simon az U11-es versenyszámban sima csoportgyőzelmek után a 8-as főtáblára került, ahol a debreceni Arany Lukács legyőzése nem okozott
gondot (3:0). A döntőbe jutásért – akárcsak a ceglédi bronz versenyen – Tokai Ádámmal került össze. Most is a debreceni játékos győzött 3:1-re, aki később a versenyt is megnyerte. Telek Kristóf hirtelen megbetegedése után Petrik Sebestyén és Zsigmond Simon indultak az U13-asok között. Sebi hibátlan mérleggel, 3 darab 3:0-ás győzelemmel várta a főtáblát. Simi egy vereséget szenvedett, de másodikként ő is feljutott. Ezek után Simi 3 Bencét is legyőzött (Németh Bence, Celldömölki VSE 3:1 – Stefán Bence, BVSC, 3:1 – Kázmács Bence, Ajka, 3:0). A döntőbe jutásért Arany Borisz (Debreceni AK) ellen – aki 8 közé győzte le Sebit 3:1-re – döntő játszma 0:4-ről fordítani tudott és nyert 3:2-re. Érdekesség, hogy az újonc versenyt megnyerő Szabó Lénárd másnap, a serdülőn is diadalmaskodott.
A lányoknál Csór Laura szerepelt és játszott jobban, Ungureán Dorka 8 közé első mérkőzésén a későbbi győztes Nagy Dórától kapott ki.