Cegléd is bemutatkozott Siófokon

1060

Cegléd is bemutatkozott a Nemzeti Regatta – Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiválján. A kétnapos rendezvényen a város sportolói, a polgármester és az országgyűlési képviselő szállt hajóra, hogy összemérjék ügyességüket más településekkel. Emellett neveztek a főzőversenyre is, melyen vad laskát készítettek. A vizes megmérettetéseken és a főzőversenyen városunk nem ért el helyezést, de a Patkós Irma Művészeti Iskola növendékeinek színpadi produkciója megnyerte az első díjat.

Cegléd is nevezett a Siófokon tartott Nemzeti Regatta Vitorlás Fesztiválra. A kétnapos rendezvényen 50 település mutatkozott be. A várost többek között önkormányzati képviselők és ceglédi sportolók képviselték. Az első megmérettetésen a sportolók és a polgármester is sárkányhajóba szállt Baja és Siófok ellen. A vízparti települések komoly ellenfélnek számítottak, így nem jutott tovább a csapat.

UNGVÁRI MIKLÓS, olimpiai ezüstérmes cselgáncsozó: ,,Sajnos mi a sportteljesítményünkben annyira nem tudtuk odatenni magunkat, ez a Baja megtréfált az első körben, majd aztán kikaptunk Siófoktól is. De bízunk benne, hogy ha legközelebb újra itt lennénk a Nemzeti Regattán ugyanezzel a csapattal, jobban felkészülve oda tudnánk tenni magunkat. Mind ennek ellenére azt mondom, hogy mosolygós embereket látunk, fantasztikus ételeket, fantasztikus ceglédi csapat.”

A város sátrából finom illatok szálltak, hiszen a főzőversenyre is készült a csapat. Nem is akármilyen étellel, vad laskát készített Imregi Tibor. Ez újdonság, hiszen ilyet még nem főztek a városban.

IMREGI TIBOR: ,,Minden egyes porcikája ceglédi, mert Cegléden készült a laskatészta és az őz, ami hozzá készül egy tejszínes őzragu, azt pedig Cegléd határában a polgármester ejtette el.”

A szakmai zsűri mellett a rendezvény műsorvezetője, Ördög Nóra is ellátogatott a város sátrához, hogy megnézze, milyen étel készül.  A Nemzeti Regatta jó lehetőség, hogy a város bemutatkozzon és országszerte jó híre menjen – mondta a polgármester, Takáts László.

TAKÁTS LÁSZLÓ, polgármester: ,,Ugyan Cegléd nem egy tradicionálisan vízparti és komoly vizes hagyományokkal rendelkező város, de minek után meghívást kaptunk erre a rendezvényre és egy héttel a Laska Fesztivál előtt vagyunk, úgy gondoltuk ez egy kis lendületet adhat a mi fesztiválunknak. Én azt gondolom, hogy a sportolóinkkal tisztesen helytálltunk a versenyekben is.”

A rendezvényen részt vett Földi László országgyűlési képviselő is.

FÖLDI LÁSZLÓ, országgyűlési képviselő: ,,Nagyon örülök annak, hogy Cegléd városa benevezett erre a versenyre, mert ez összehozza az embereket, ennél jobb csapatépítési lehetőség nem sok van, aki itt van ceglédi találkoztunk itt olyanokkal, akik eljöttek vonattal, hogy itt szétnézzen, részt vegyen ezen a rendezvényen.”

A Nemzeti Regattán nemcsak sárkányhajóval, hanem vitorlással is versenyeztek a sportolók. Szombaton szélcsend miatt le kellett fújni a futamot, így másnap reggel szállhattak újra vízre a csapatok. Cegléd a negyedik helyen végzett a versenyen, ami nem volt elég a továbbjutáshoz. Bár a hajóversenyeken és a főzőversenyen nem ért el a város helyezést, de a Patkós Irma Művészeti Iskolások színpadi produkciója első helyezett lett.