Cegléd volt a díszvendége a Jász Exponak

1069

Idén Cegléd volt a díszvendége a Jász Expo és Fesztiválnak. A rendezvényen több mint félszáz cég és vállalkozás mutatta be legújabb termékeit és szolgáltatásait. A programon díjat vehetett át Szeleczki László a Komandor Lux Kft. ügyvezetője és Héjja János az esküvői ruhaszalon tulajdonosa.

Kürthanggal nyitották meg a Jász Expo és Fesztivált a hétvégén Berényben. A résztvevőket a város polgármestere Dr. Szabó Tamás köszöntötte. A rendezvényen részt vett az agrárminiszter is. Nagy István beszédében úgy fogalmazott a jász emberek kitartása és tudása nagy eredményekhez vezetett.

DR. NAGY ISTVÁN, agrárminiszter: ,,Én hajdúként had mondjam önöknek azt, hogy az a kitartás, az a kemény küzdeni akarás és tudás, amit önök tudnak az eredményre vezetett. Oda vezetett, hogy ma büszkén nézhetnek körül és kereshetik azokat a termékeket, amik önöknek köszönhetők. Mi a sikere ennek a térségnek? Az hogy nagyon helyesen megértették azt, hogy egyik igazi értékük a hagyományukból, a kultúrájukból ered.”

Idén Cegléd volt a Jász Expo díszvendége. A város polgármesterét a színpadon köszöntötték. A polgármester Takáts László beszédében úgy fogalmazott: nagy megtiszteltetés számunkra, hogy itt lehetünk.

TAKÁTS LÁSZLÓ, polgármester: ,,Mi egy szerencsétlen döntésnek köszönhetően fejlett régióvá lettünk felkenve a fővárossal való egy régióba való tartozás okán. Így például sok uniós forráshoz nem fogunk még hozzájutni, de hála istennek kormányunk működésének köszönhetően mi is kaptunk most egy olyan kompenzációs lehetőséget, amivel nagyon sok mindent meg tudunk tenni. Cegléd büszke is erre és használni próbáljuk ezeket a dolgokat.”

A rendezvény megnyitóján átadták a vásár díjait is. Különdíjat kapott Héjja János a Héjja Szalon tulajdonosa, valamint nagydíjat vehetett át Szeleczki László. A Komandor Lux Kft ügyvezetője arról beszélt miért jó, ha más településeken is megmutathatják magukat a vállalkozók.

SZELECZKI LÁSZLÓ, ügyvezető, Komandor Lux Kft.: ,,Részen üzleti okok, amik a vállalkozót mindig vezénylik azért mégis csak abból él, hogy a termékeit eladja, ezeket propagálja. Ez talán kicsit több. Amikor más településeken is megmutathatja magát egy stabilitást, biztonságot ad. A világ egyébként is szűkül már az országhatárok sem olyan tágak, ilyenkor megdöbbenve tapasztaljuk, hogy a szomszédba nehezen jutunk el.”

Cegléd standjánál az érdeklődők egyebek mellett a városban található programokról és a budai úti fürdőről is tájékoztatást kaptak. De meg lehetett kóstolni a laska levest is és a vendégek megnézhették a Patkós Iram Művészeti Iskola diákjainak előadását.