Cegléd volt a díszvendége a Tápiófesztnek

1001

Cegléd volt a hétvégén tartott Tápiófeszt díszvendége. A város sátránál sok érdeklődő fordult meg. A nagyszínpadon pedig a Patkós Irma Művészeti Iskola növendékei mutatták be színvonalas műsorukat. A nagyszabású rendezvényen színes programokkal, koncertekkel várták a kilátogatókat.

Nagy tömeget vonzott a nagykátai Tápiófeszt. A rendezvény fő célja, hogy összefogja a Tápióvidéket mind kulturális, mind pedig gasztronómiai értelemben – mondta a város polgármestere.

DORNER GÁBOR, polgármester, Nagykáta: ,,Délelőtt indult egy főzőverseny, délután pedig programok lesznek és az apropója ennek az egésznek, hogy tavalyi évben döntött a szervezőbizottság arról, hogy egy-egy várost, települést kiemeltté tesz, most nagy örömünkre Cegléd az idei évben.”

Takáts László nagy örömmel vett részt a fesztiválon.

TAKÁTS LÁSZLÓ, polgármester: ,,Azt gondolom, hogy mindenképp jó az, hogy meg tud jelenni a város az fontos. Az elmúlt években, aki figyelemmel kíséri a város külső megjelenését, láthatja, hogy nagy hangsúlyt fektetünk a környező településeken való bemutatkozásra. Így Szolnokon voltunk és most Nagykáta volt olyan kedves és meghívott minket. Mi pedig eljöttünk, hogy a nagykátaiaknak megmutassuk milyen is Cegléd.”

A ceglédi sátornál többen érdeklődtek a fürdő és a városi rendezvények programjai iránt.

FÜLE MAGDA, vezető, Tourinform Iroda: ,,Egyrészt úgy érezzük, hogy jók sikerült a dekoráció, mert megálltak, hogy miért van itt ez a két bábu és eltudtuk nekik mondani, hogy a Kossuth Toborzóra szeretnénk őket invitálni. Készült egy kiadványunk is, mindenkinek osztogattuk, úgy hogy várjuk a Tápióságot, nem csak Nagykátát, hanem az egész területet, mert sokan jöttek át ide.”

De nemcsak Cegléd számos környező városból, faluból is kitelepültek a fesztiválra. Mindenki a rá legjobban jellemező termékeket és portékákat mutatta be. A rendezvényen felállítottak egy Hungarikum sátrat is, ahol a kiváló magyar termékek között válogathattak az érdeklődők. Megtekinthették hogyan készül a hímes tojás, kóstolhattak ízletes kolbászokat és méz különlegességeket is. A nagyszínpadon pedig a Patkós Irma Művészeti Iskola növendékei mutatták be színvonalas előadásukat. Este pedig neves előadók koncertjén szórakozhattak a kilátogatók.