Lesz térerő, bővül a lefedettség

620

Adótornyot állított fel tegnap az egyik mobilszolgáltató cég egy Budai út melletti önkormányzati területen. A szolgáltató bérleti díj ellenében veheti igénybe a területet, vagyis a város kasszáját gyarapítja az eddig kihasználatlan terület bérbeadása. Ennél is nagyobb eredmény viszont az, hogy olyan területeken is lesz most már térerő, ahol eddig akadozott vagy egyáltalán nem volt szolgáltatás.

Legyen szó bármelyik nagy mobilszolgáltatóról, a Külső-Budai út, főként az ottani vasúti megálló környékén volt egy terület, ahol vagy egyáltalán nem volt elérhető a szolgáltatás, vagy csak akadozva. Régi vágy volt már tehát, hogy ez megoldódjon.

DR. FERENCZI NORBERT önkormányzati képviselő: „Önkormányzati és szolgáltatói együttműködésnek lehetünk most tanúi. A szolgáltatás maga – az egyik szolgáltató részéről – szeptember végén, október elején indul el. Tehát akkortól kezdve lesz térerő. Én nagyon remélem, hogy a másik két nagy szolgáltató is igénybe fogja venni a tornyot. Azt fontos még tudni, hogy önkormányzati területen történik az építkezés, bérleti konstrukció keretében. Tehát anyagi szempontból sem közömbös az önkormányzatnak a beruházás.”

Nem is beszélve arról, hogy az itt élők, dolgozók élete sokkal könnyebb lesz, hiszen javul a lefedettség a következő hónapokban.

GYŐRKY JÁNOS tulajdonos Győrky és Társa Kft: „Ez az adótorony egy negyven méter magas adótorony lesz, olyan erősségűre készítettük, hogy erre a későbbiek folyamán bővítést is rá lehet rakni, vagy esetleg más szolgáltatókat is fel lehet erre engedni. De ez már ugye a tulajdonosoknak a dolga, hogy felengedik őket vagy nem.”

A tornyot tehát felállították, ám természetesen még további munka szükséges ahhoz, hogy üzembe is állítsák. A tervek szerint októbertől működhet is.