Cegléden járt a Judo Szövetség vezetősége

1164

A Magyar Judo Szövetség elnöksége tartott ma bejárást a Malomtószéli judo csarnokban. A sportvezetőket, szakembereket több szülő is várta a bejáratnál. Mindannyian ugyanarra a kérdésre várták a választ: mikor javítják ki a kivitelezési hibákat és mikor veheti birtokba a csarnokot a ceglédi sportolók. Ezek a kérdések azonban továbbra is nyitottak maradtak. A bejárás nem volt sajtó nyilvános, ezért azt nem tudjuk megmutatni, mi fogadta az épületbe lépőket.

Az elmúlt napokban számos újság, internetes portál foglalkozott a ceglédi judo csarnokkal. A legtöbben – fényképek és beszámolók alapján – komoly hiányosságokról írnak. Most a szövetség vezetése is bejárást tartott. De Földi László országgyűlési képviselő és Volner János is körbenézhetett az épületben.

VOLNER JÁNOS országgyűlési képviselő, Jobbik: „Rengeteg olyan repedést láttam, amit nagyon nehéz megmagyarázni egy újépítésű épületnél. Azt látom, hogy folyamatosan keresztbe van repedve már most ennek az épületnek az aljzata. A téglák csak le vannak festve, még levakolva sincsenek. A mennyezet csak le van festve, még levakolva sincs. Gyakorlatilag az épületen belül sehol nincs. A bejáráson elhangzott az is, hogy már öt hete szó volt arról, hogy legalább egy műgyanta padló felkerül, de azt sem látjuk.”

A bejárásra tegnap meghívást kapott a város polgármestere. Az önkormányzat egyébként a kivitelezésben semmilyen formában nem vett részt – hangsúlyozta Takáts László. Ma délelőtt információink szerint érdemi döntések nem születettek. A polgármester azonban elmondta: valami eredménye azért talán mégis van.

TAKÁTS LÁSZLÓ polgármester: „Igazából az önkormányzat szempontjából érdemlegesnek az mondható, hogy elindult a párbeszéd. Én úgy látom, hogy van egy feszültség, ami a judo szövetségen belül alakult ki az üzemeltetés kérdésében. De ahogy elmondtuk, az önkormányzat szempontjából mi ebbe a beruházásba – már konkrétan az épületnek a beruházásában – nem vettünk részt. Úgyhogy a felmerült kérdések, amik az elmúlt időszakban napvilágot láttak sajtóban, máshol, műszaki meg egyéb problémákról ez a beruházónak, a kivitelezőnek, az építtetőnek a hatáskörébe tartozik.”

Takáts László úgy fogalmazott: annak mindenki örül, hogy megépült a csarnok, és bíznak abban, hogy ha vannak műszaki problémák valóban, azok megoldódnak és a ceglédi judo szakosztály minél hamarabb birtokba veheti a létesítményt. Megkerestük a judo szövetség vezetését is, akiktől írásban kértünk válaszokat a létesítménnyel kapcsolatos kérdéseinkre. Amint válasz érkezik a szövetségtől, természetesen arról is beszámolunk.