Szentháromság park – közleményben reagált a Városfejlesztési Kft. ügyvezetője

1103

Közleményben reagált a Városfejlesztési Kft. ügyvezetője, Szebeni Dávid egy internetes portálon megjelent hírre. Az a hír arról szólt, hogy a Kossuth téren található Szentháromság park átalakítása kapcsán nem volt semmilyen egyeztetés, sőt a plébánost sem kérdezték meg a munkálatokkal kapcsolatban.

A Városfejlesztési Kft. ügyvezetője közleményében a következő választ adta az érintett újság főszerkesztőjének: ,,Valótlanul állítják, hogy nem volt semmilyen egyeztetés a Kossuth tér Szentháromság szobor felőli részének átalakításával kapcsolatban, hiszen az egész Kossuth tér felújításával kapcsolatban több személyes fórumon, valamint internetes és nyomtatott kérdőíveken is fogadtuk számos ceglédi véleményét.” Továbbá Szebeni Dávid azt is hangsúlyozta, hogy a folyamatról többször beszámolt az érintett lap is. Az ügyvezető a közleményben azt a cikkben szereplő állítást is cáfolja, miszerint Szecsődi Péter plébánost nem tájékoztatták időben. ,, A plébános urat a munkálatokról szóló tájékoztató beszélgetés céljából februárban kerestük meg írásban, amely megkeresésre plébános írásban is reagált – folytatta – Meggyőződésem, hogy a plébános a cikkben olvasható formában nem nyilatkozott a lapnak, ezért kérem helyreigazításukat – írja közleményében az ügyvezető.

Szebeni Dávid közleményére reagált az érintett újság is. Úgy fogalmaz ,,Lapunk nem állította, hogy nem volt semmilyen egyeztetés a Kossuth tér átalakításával kapcsolatban. Szecsődi Péter hangrögzített nyilatkozatát nem igazíthatjuk helyre a plébános úr „feje fölött” –  fogalmaz a főszerkesztő. Amennyiben ő megváltoztatja – a vasárnapi mise alkalmával nyilvánosan is kihirdetett – véleményét és erről tájékoztat minket, természetesen rendelkezésére állunk ennek leközlésére – fogalmazott a lap tulajdonosa.