Ceglédi a megye legjobb motoros rendőre

1260

Ceglédi a megye legjobb motoros rendőre. Szép eredményekkel tértek haza a Ceglédi Rendőrkapitányság munkatársai a megyei Közlekedésrendészeti Versenyről. Lendvai József törzsőrmester második helyezést ért el gépkocsivezető járőr kategóriában. Baranyi Ferenc törzszászlós pedig első lett a motoros járőr kategóriában.

Az Országos Balesetmegelőzési Bizottság már 8 éve hagyományosan megszervezi a Közlekedésrendészeti Versenyt. Három kategóriában, karos forgalomirányító, gépkocsizó járőr és motoros járőr kategóriákban mérhetik össze tudásukat a versenyzők. A megmérettetésen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság 13 rendőrkapitánysága és 4 autópálya alosztálya delegált versenyzőket.

LENDVAI JÓZSEF, r. törzsőrmester, CRK: ,,Igazából három részre oszlik a verseny. Két darab elméleti, egy közlekedési KRESZ, illetve egy szakmai teszt és egy vezetéstechnikai pályán kell tulajdonképpen időre teljesíteni ebből a három eredményből tevődik össze a rangsor.”

A törzsőrmester már harmadszor indult a gépkocsivezető kategóriában, most második helyezést ért el.

LENDVAI JÓZSEF, r. törzsőrmester, CRK: ,,Minden évben nagyon jó hangulatú, új kollégákat ismerünk meg. Igazából ez, amit a verseny során csinálunk ez a mindennapi munkánk része.”

Baranyi Ferenc pedig első helyezést ért el motoros járőr kategóriában. A törzszászlós a versenypályáról beszélt.

BARANYI FERENC, c.r. törzszászlós, CRK: ,,Nagyon jól kitalálta a mi vizsgabiztosunk, aki elkészítette a pályát, mert nem egy gyors, hanem egy taktikás, rutinos pályát épített fel, amin figyelni kellett, hogy hiba nélkül, jó eredménnyel tudjunk rajta végig menni.”

A szép eredményt egy 1200 köbcentiméteres BMW RT motorkerékpárral érte el, amit már három éve vezet. A kétkerekű jármű 300 kg-os és 100 lóerős.

BARANYI FERENC, c.r. törzszászlós, CRK: ,,Azt mondom nagyon jó vele motorozni, kezelhető, csak vigyázni kell vele.”

Mivel első helyen végzett, így az országos fordulóra is továbbjutott. A rangos szakmai verseny június 5-e és 7-e között lesz Gyulán.