Ceglédi alkotó sikere Franciaországban

1300

Fiatal ceglédi alkotó festménye is látható Cannes-i művészeti vásárban. Kiss Gábor több éves festői munkája során először Cegléden, majd Angliában és most Franciaországban is bemutatkozhatott képeivel. Cannes-ba ,,Az Igazság pillanata” című képe jelent meg.

Mindegyik alkotás más és más érzelmeket, üzenetet rejt. Színek, formák, pöttyök, hol kontúrosabb, hol elmosódott alakzatok jelennek meg Kiss Gábor alkotásain. A fiatal, 27 éves ceglédi fiú nagy sikert tudhat maga mögött, hiszen nemrég Cannes-ban is megjelent az egyik festménye. .

KISS GÁBOR: ,,Az igazság pillanata” című képem jutott el Cannes-ba, Franciaországba. Egy Bécsben élő kulturális művészeti menedzser, Adriana Daly Peterova segítségével, akinek a galériája által kiállíthattam. Ez egy háromnapos művészeti fesztivál volt, rengeteg kortárs művésszel.”

Az ilyen kiállítások mindig jók a művészek számára, hiszen megmutathatják alkotásaikat a nagyközönségnek. Gábornak ez sikerült ráadásul nem csak Franciaországban, hanem Angliában is.

KISS GÁBOR: ,,Többnyire olajfestékkel dolgozok, de nagyon szeretem a különböző ipari anyagokat is, leginkább vegyes technikának mondanám, amit csinálok.”

Eleinte tájképeket és csendéleteket festett, de ahogy telt az idő megismerkedett a gesztusfestészettel, ami az absztrakt expresszionizmus egyik festészeti technikája és iránya. Gábor a későbbi terveiről is beszélt.

KISS GÁBOR: ,,Festeni szeretnék mindenképpen, amíg van rá kedv, ihlet, ezt erőltetni nem lehet. Szerencsére van itthon egy kisebb műhelyem és amikor úgy érzem ki tudok jönni . Az nincs beütemezve, hogy 10 év múlva is ezt fogom csinálni, de nyilván jó lenne ennek élni, de ez ügye ihletfüggő.”

De arról is beszélt, hogy mióta feleségével beköltöztek Csákánydoroszlón új otthonukba könnyebb alkotni, hiszen a házban van műterem is.