Ceglédi asztaliteniszező az EB-n

1286

Ceglédi fiatal is részt vehet az asztalitenisz Ifjúsági és Serdülő Európa Bajnokságon. Ócsai Máté holnap utazik Kolozsvárra és vasárnap már kezdődik a megmérettetés. A versenyre már hetek óta készül és edz.

Ócsai Máté hét éve kezdett el asztaliteniszezni. Azóta szép eredményeket ér el, most pedig részt vehet a Kolozsváron rendezett Európa Bajnokságon is.

SZINKRON ÓCSAI MÁTÉ: ,,Egész évben készültem rá, de ez a három hét volt nagyon hosszú. Volt egy kis érettségi és akkor nem nagyon tudtam edzeni, ezért féltem is tőle, hogy fizikálisan nem fogom bírni, de mindennap volt két-három edzés. Hétvégén volt csak szabadidőm, hosszú volt, de remélem, hogy ki fog jönni ez a sok edzés az EB-n.”

Sokan azt hiszik, hogy csak kéz kell ehhez a sporthoz, de ez nem így van. Nagyon fontos a láb és a hátizom fejlesztése is, sőt az egész testet bele kell vinni a játékba. Máté már nagyon várja a bajnokságot.

ÓCSAI MÁTÉ: ,,Egésznap pihenek, mert eddig nem nagyon tudtam, lehet ma még az edzésre benézek,  de leginkább pihenni akarok, holnap indulás, vasárnap kezdődik a verseny, ez az EB is tíz napos lesz, tehát elég hosszú. Nyilván nem mindennap lesz tíz meccs, de attól függ, hogy hogy teljesítünk.”

Az Európa Bajnokságra a felkészülés egy egészen speciális dolog – fogalmazott az edző.

FODOR ÁRPÁD, edző: ,,Mert komplexebb sokkal, mint egy éves felkészülés, hiszen az év legfontosabb versenye, annak, akinek sikerült kijutnia. Szerencsére a Máténak is sikerült. Nyilván ott mindenre oda kell figyelni, a technikára, a fizikai és a pszichés felkészítésre is arra, hogy próbálja meg magából kihozni a legjobb eredményt.”

Nemcsak testileg, hanem lelkiekben is készülni kell a megmérettetésre – mondta Fodor Árpád.

FODOR ÁRPÁD, edző: ,,Azt gondolom beszélgetni kell vele Máténak is volt egy holtpontja, amikor azt gondolta, hogy egy hét múlva EB és egyszer se vitte át a labdát mi lesz vele. Ezek után is biztatni kell, meg azt kell mondani, hogy hiszem, hogy teljesen rendben van a felkészülés és működni fog a dolog.”

Az edző úgy fogalmazott, hogy Máté jó úton halad, hiszen fiatal kora ellenére nagyon tehetségesen játszik.