Ceglédi befutó – sok izgalommal

1048

Különleges kerékpárok, bemutatók, játékok kicsiknek és nagyobbaknak – így várta Cegléd a Tour de Hongrie mezőnyét pénteken délután. Az eredeti tervekhez képest hamarabb befutottak a profi kerékpárosok, de a nézők már jóval az eredeti időpont előtt megtöltötték a Kossuth teret, hogy a nem mindennapi sportesemény részesei lehessenek.

 A látványos befutató méltó zárása volt a délutánnak, a város mindent megtett azért, hogy méltó módon köszöntse a különleges sporteseményt. És egészen a befutóig az időjárás is kegyeibe fogadta az eseményt.

TAKÁTS LÁSZLÓ polgármester: „Ahogy láttuk egész nap nagyon meleg volt, nagyon jó programok voltak, szerintem mindenki nagyon jól érezte magát és a befutó valami parádés volt. Ilyen hangulatot régen tapasztaltam. És izgalmakkal sem volt kevéssé teli, hiszen itt egy komoly bukás volt a körforgalomban azt hiszem egy kicsit át is rendezte a viszonyokat, ahogy láttam. Tévén követtük itt a végén és úgy tűnt, hogy a három megszökött versenyző nagy előnnyel fog bejönni. Aztán itt a végén azt láttuk, hogy szinte egyben a mezőny. Én azt gondolom, nagyon csodálatos volt, nagyon szép volt.”

A Kossuth téren már kora délutántól várták a nézőket, kerékpározást kedvelőket. És persze ezen kívül is számos feladat várta az itteni szervezőket.

TAKÁTS LÁSZLÓ polgármester: „Én köszönöm szépen mindenkinek, a ceglédiek részéről is, aki részt vett a szervezésben, mert  ez egy nagyon komoly munka volt és úgy gondolom, hogy egy újabb nagyon szép eseményen vagyunk túl.”

A verseny nem csak azokat érdekelte, akik aktív bringások, de azért a legtöbben maguk is nyeregbe szoktak pattanni néha. A Tour de Hongrie  ceglédi befutóján nem csak izgalmakból de sérülésekből sem volt hiány. Volt, aki korábban, de volt olyan is, aki már itt szerezte.  És az izgalmak versenyen kívül is folytatódtak, hiszen természetesen Hegedűs László és csapata, vagyis a HegeShow is elkápráztatta a térre látogatókat