Falunap, avatás, köszöntés

1381

Falunapon ünnepeltek a jászkarajenőiek. A hagyományos családi programot már 11.  alkalommal szervezték meg.  A megszokott és bevált programok mellett idén avatás is színesítette a napot. Birtokba vehették a jászkarajenőiek a focipálya új lelátóját is.

A sportpálya melletti terület – a néha szomorkás idő ellenére is – megtelt finom illatokkal és jó hangulatú emberekkel a Jászakarajenői falunapon. Az eseményre már több hónapja készül a falu, hiszen ilyenkor valóban azt szeretnék a szervezők, ha minden korosztály találna magának látnivalót, kikapcsolódási lehetőséget. Idén például a traktorok és mezőgazdasági kisgépek versenyét is meghirdették. De egy igazán különleges díjnak is együtt örülhettek a falu lakói. A település is csapatot indított a Nemzeti Értéktár vetélkedőn, ahol egészen az országos döntőig jutottak a fiatalok.

PALYA ISTVÁN KÁLMÁN polgármester: „Mi neveztünk és minden lépésről lépésre továbbjutottunk. A végső megmérettetésen, a Parlamentben, az országos döntőn a jászkarajenői gyerekek negyedik helyezést értek. el. Azt hiszem, hogy ma, amikor ebben az országban, kicsi, pici, naggyal együtt van összesen 2650 település és abból negyediknek lenni fantasztikusan nagy dolog.”

A csapat tagjait és a gyerekeke felkészítőjét is köszöntötték ez alkalomból. A település lakóit pedig köszöntötte a térség országgyűlési képviselője is.

FÖLDI LÁSZLÓ országgyűlési képviselő: „Külön öröm számomra, hogy most átadhatunk egy lelátót, traktort és egyéb eszközöket, amiket beszerezhetett a település. Nem a község saját forrásából fedezték a költségeket, hanem a TAO-s rendszernek köszönhetően a vállalkozások a társasági nyereségadójuk egy részét felajánlhatják a látványsportágakra. És ebben benne van a labdarúgás is.”

Ennek keretében valósulhatott meg tehát az új beruházás, vagyis épülhetett meg a lelátó és szerezhettek be más, fontos eszközöket is. Minden falunapon ünnepelhetnek is egy-egy beruházást, a település fejlődését. A falunapon hagyományosan természetesen a futballt kedvelők is terephez jutottak, hiszen kispályás bajnokságon mozoghatták le már jó előre a finom ételeket. Az avatás és az ebéd után pedig folyamatosan programok várták a színpadon és azon kívül is a Jászkarajenői falunapra érkezőket.