Ceglédi gördeszkás sikere Kanadában

1153

Két díjjal térhetett haza a ceglédi gördeszkás a Kanadában rendezett profi gördeszka Bajnokságról. Tűri Zoltán egyedüli magyarként vett részt a versenyen, amire nem lehetett nevezni, kizárólag meghívásos alapon vehettek részt a deszkások. A ceglédi fiatalt a város és a szponzora is támogatta a kijutásban.

Élete legjobb 8 napját töltötte Kanadában – ezt mondta híradónknak Tűri Zoltán. A ceglédi gördeszkás számtalan olyan példaképpel találkozott, akik sokat tettek ezért az extrém sportért.

TŰRI ZOLTÁN: ,,Az egyik ilyen szervezőnek Kevin Harris-nek a farmján laktam négy napig. Az első három nap csak hotelben voltam, de nagyon drága volt, így mozdulni kellett. 10-12 órát deszkáztunk egy nap. Rengeteg új ismerőst, barátot szereztem magamnak. Sok újat tanultam, illetve egy picit most magasabbra tettem a lécet, hogy jövőre mit kell bemutatni.”

A ceglédi fiatal a kézenállást szeretné megtanulni, amit majd a deszkán is bemutathat. Sőt Kanadában rengeteg jó ötletet látott, amivel majd szeretné kiegészíteni a jelenlegi trükkjeit.

TŰRI ZOLTÁN: ,,Annyi gond volt egyedül, hogy egy speciális pályán volt ez a verseny, tehát tükör beton volt. Curling pályának hívják és csúszott nagyon. Nem vagyok hozzászokva az ilyen jó talajhoz.”

Két-három nap alatt kitapasztalta, hogy merre kell dőlnie, amikor beleérkezik a trükkbe, emiatt pedig nem volt annyira bevállalós a meneteiben – fogalmazott a gördeszkás. Ennek ellenére nagyon szép eredményt ért el.

TŰRI ZOLTÁN: ,,Pénteken a kvalifikációs menetek után ötödikként kerültem be a 21-ből, szombaton 4-ként és vasárnap 8. lettem. De igazából én nem a helyezésért mentem, de az nagy büszkeséggel tölt el, hogy az első 10-ben benne vagyok.”

És végül két díjjal térhetett haza, hiszen a Best trick elnevezésű megmérettetésen bemutatta a kedvenc trükk kombinációját. Ez annyira tetszett a zsűrinek, hogy elsöprő fölénnyel nyerte meg ezt a versenyt.