Célba értek a bejglik

1197

Több mint 100 bejglit és negyven kilónyi szaloncukrot adott át adományként Földi László országgyűlési képviselő ma a Losontzi iskolának és a Toldy Ferenc Kórháznak. Az „Egy tekercsnyi szeretet”  akció keretében a képviselő, a kórház igazgatója és a Losontzi iskola vezetői készítettek karácsonyi édességet, ezzel is felhívva a figyelmet arra, aki tudja, támogassa kezdeményezésüket.  A finomságokból egyébként még a hajléktalanszállóra is jutott.

Bejglit sütöttek, de adományt is gyűjtöttek az elmúlt napokban, ennek eredménye pedig most valóban kézzelfoghatóvá vált. A Losontzi iskola karácsonyi ünnepségére óriási tálba bejglivel és sok sok szaloncukorral érkezett az önkormányzati képviselő és a kezdeményezés mellé álló cukrászda vezetője.

FÖLDI LÁSZLÓ országgyűlési képviselő: „Az egyik cukrászdában, a Zöld házak cukrászdában Kis Gyula barátoméknál gyúrtuk a tésztát és most ebből a bejgliből hoztunk nektek egy adagot. Majd a az igazgató néni meg a tanárnénik, tanár bácsik megmondják, hogy hogy legye, jó? Köszönjük szépen.”

Az, hogy a bejglik elkészülhettek több ember közös munkája. AZ egy tekercsnyi szeretet” jótékonysági akció keretében Dr. Pusztai Dezsővel, a Toldy Ferenc Kórház főigazgatójával, Farkas Edittel, a Losontzi István EGYMI intézményvezetőjével, Pál Györgyivel az intézmény egység vezetőjével, Bodó Gyula, mestercukrász közreműködésével kezdte el Földi László a sütemények készítését. És arra is felhívták akkor a figyelmet, hogy pénzadománnyal bárki támogathatja, hogy minél több bejgli készülhessen el. A szaloncukrokat pedig a Best Face Team jóvoltából vihették magukkal. Nem csak az iskolába tehát, hanem a Toldy Ferenc Kórházba is.

A kórház nevében Dr. Pusztai Dezső főigazgató vette át az ajándékot  Összesen tehát   120 bejgli és negyven kilónyi szaloncukor érhetett ma célba.