Karácsonyi ünnepség az iskolában

597

Kézzel készített díszekkel felöltöztetett karácsonyfával, énekekkel, verssel és zenével ünnepeltek az Losontzi iskola diákjai és pedagógusai ma délelőtt. A fiatalok és az intézmény dolgozói nem csak az aulában bemutatott műsorral készültek a szép ünnepre, ajándékokkal is kedveskedtek a vendégeknek.

Énekkel indult az ünnepi délelőtt ma a Losontzi Iskolában. A diákok  lelkesen készültek erre a napra, hiszen nagyon várják már a karácsonyt. Az ünneplőket köszöntötte a Ceglédi Tankerületi Központ igazgatója is. Fodor Gábor személyes emlékeit is megosztotta a diákokkal. Ezek közül egy természetesen az ünnep elmaradhatatlan süteményéhez, a bejglihez kötődikAz intézmény vezetője pedig ünnepi gondolataiban arról szólt, miről is kellene, hogy valójában szóljon ez az ünnep.

FARKAS EDIT intézményvezető:  „A karácsony mindenkit megváltoztat, jobban vágyunk a csendre, a nyugalomra. Visszatérünk azokhoz az értékekhez, amelyek a hétköznapok rohanásában esetleg hátérbe szorulnak. Jobban figyelünk egymásra, családtagjainkra, barátainkra. Az ünnep, a készülődés mellett, az ajándékvásárláson túl a szeretetről szól.”

Egy szóval, egy mosollyal, egy érintéssel néha sokkal többet tudunk kifejezni, mint drága ajándékokkal – folytatta az intézményvezető.

FARKAS EDIT intézményvezető: „Az ünnep elsősorban a lelkekben ragyog fel. A fény az adventi koszorún és karácsonykor a fenyőfákon nyugodt békés gyertya, amely az ember szívét melegséggel és örömmel tölti el. Most az én szívemet is melegség tölti el, ahogy megpillantom a szépen feldíszített fenyőfát, melyet dióval, naranccsal, habcsókkal, mézeskaláccsal és színes papírfenyőkkel díszítettek fel számotokra az intézmény pedagógusai.”

A gyerekek megható műsorral készültek tehát a nagy napra, de természetesen az intézmény munkatársai sem maradtak ki az ünnepvárás élményéből.