Diákok a stúdiónkban

1289

Több mint 30 diák vendégeskedett a napokban a stúdiónkban. A Ceglédi Tankerület által szervezett tanfolyam utolsó állomása  televíziónk volt. Az általános iskolások számára indított képzésen a diákok megismerkedhettek a hírműsorokkal, a kamerával és szakemberekkel is beszélgethettek.

Diákok töltötték meg a napokban a stúdiónkat, ugyanis a Ceglédi Tankerület által szervezett média tanfolyam utolsó állomása televíziónk volt. A gyerekek nagy érdeklődéssel figyelték a munkatársaink előadását és a különböző munkafolyamatokat és kipróbálhatták a stábunk kameráit is.

SÜTŐ VANDA VANESSZA: ,,Nekem nagyon tetszik, legjobban az tetszik, hogy nagyon gyorsan le tudták ezt forgatni, azt hittem, hogy ez egy ilyen hosszabb folyamat. Szívesen foglalkoznék ezzel.”

A tanfolyam a ceglédi és Cegléd környéki tanulóknak adott lehetőséget, hogy két hónapon keresztül betekintést nyerjenek a média világába – mondta a képzés szervezője, Egri Judit.

EGRI JUDIT, képzés szervezője, Ypsylon Média: ,,Ennyi idő alatt is olyan látványos ugrásokat és fejlődéseket lehetett megfigyelni a gyerekeknél, hogy tényleg az első lépésektől mostanáig, ahová két hónap alatt eljutottunk, óriási változásokat lehetett észrevenni. Például, hogy kamera előtt meg tudtak szólalni, egyáltalán egymás előtt meg mernek szólalni.”

Hat különböző iskola diákjai tanulhatták együtt a hírszerkesztés és a műsorvezetés folyamatait, továbbá a kamerák használatát is.

EGRI JUDIT, képzés szervezője, Ypsylon Média: ,,Nagy szerencsénk van, mert itt olyan gyerekek vannak, akiket ez komolyan érdekel. A tanfolyam célja az volt, hogy ezt az érdeklődést egy kicsit strukturáljuk és megmutassuk, hogy az érdeklődésből hogyan lehet megvalósulás.”

A gyerekek nem dolgoztak hiába, hiszen az általuk készített híranyagokat, hamarosan leadja híradónk is.