Döntetlen a bajnok otthonában

812

A női kézilabda NB II utolsó előtti fordulójában, szombaton délután a már bajnok Gyömrő otthonában lépett pályára a Ceglédi Kék Cápák SE, ahol a Ceglédnek mindenképpen nyernie kellett volna, hogy az utolsó fordulóban, hazai pályán legyen esélye a bajnoki bronzérem megszerzésére. Sajnos már a mérkőzés elején érezni lehetett, hogy a nagy tét rányomja bélyegét a Cápák játékára. Az első hat támadás négy eladott labdát hozott, de a remek védekezésnek köszönhetően mégis 2-2-es állást mutatott az eredményjelző. A szoros eredmény végig megmaradt. Kétszer vezetett 3-4 góllal az idei bajnok, de a Cápák mindig egyenlíteni tudtak, akik utoljára a 31. percben vezettek 11-10-re. Összességében megint nagyot küzdöttek a ceglédi lányok, de a győzelemhez ez most nem volt elég.

Női kézilabda NB II

Felnőtt

Gyömrő VSK – Ceglédi Kék Cápák 21-21 (10-10)

Cegléd: Juhász Bernadett, Szegedi Brigitta, Törőcsik Fruzsina (kapusok), Prókai Anett 5, Tóth Ágnes 5, Dobos Renáta 2, Kisjuhász Petra 2, Oláh Henrietta 2, Spolmin Roberta 2, Mihály Evelin 1, Tóth Adrien 1, Halasi Réka 1/1, Hörömpő Dóra.

Kiállítás 10 ill. 2 perc.

Hétméteres 5/4 ill. 2/1.

Junior

Gyömrő VSK – Ceglédi Kék Cápák 37-19 (23-11)

Cegléd: Törőcsik Fruzsina, Hornyik Orsolya (kapusok), Német Beáta 6/3, Imregi Blanka 6/1, Ványi Flóra 4, Petrovics Fruzsina 1, Veres Anna 1, Koncsik Ella 1, Fedák Antónia, Nagy Aletta, Mód Klaudia, Dúzs Szófia, Farkas Fruzsina. 

Kiállítás 2 ill. 2 perc.

Hétméteres 1/0 ill. 6/4.

Jakab László családi okok miatt nem tudott a csapattal utazni, őt Bíró Balázs helyettesítette: Nagy motivációval léptünk pályára, mert a társaság szerette volna megszerezni a harmadik helyet, amihez nyerni kellett volna Gyömrőn. Egyáltalán nem volt ez egy lehetetlen feladat annak ellenére, hogy az idei bajnokságot már megnyerő csapathoz látogattunk. Ezt a meccset mi rontottuk el. Tengernyi lehetőségünk volt arra, hogy magunk alá gyűrjük ezt a csapatot, de nem tudtunk vele élni, mert rengeteg technikai hibával játszottunk. Az akarással és a küzdéssel nem volt semmi gond, de egy ilyen kiélezett meccsen, egy ilyen jó erőt képviselő csapat ellen nem puskázhatunk el ennyi lehetőséget, mert ez így megbosszulja magát. Jó kapusteljesítmény volt, ki kell emelnem a lányok akarását és volt is tartása a csapatnak, mert az utolsó másodpercekben még ki tudtunk egyenlíteni. Sajnos nem tudtuk átlépni azt a határt, hogy a magunk javára fordítsuk ezt a meccset… A junior mérkőzésen szintén a már bajnok csapat fogadott minket. Hatalmas fizikális, tudásbéli és korosztálykülönbség van a két csapat között. Azt kértem a lányoktól, hogy a hozzáállásuk és a küzdeni tudásukhoz mérten akarjanak kézilabdázni, ne legyenek megilletődve és ne nyújtsuk át tálcán ezt a hazai győzelmet. Ez szakaszokban sikerült, ez ma a két csapat közti különbség, így a fiatalokról is csak pozitívat tudok mondani.