Egészségvédelmi délutánt tartottak a Református iskolában

1092

A természetes gyógymódokra és a megelőzésre szeretnék felhívni a figyelmet a Református iskolában szervezett egészségvédelmi délutánnal. A gyerekeket különböző előadásokkal várták, továbbá szórakoztató feladatokkal, például gyümölcsökből kellett szobrot készíteniük.

Sportbemutatókkal, gyümölcsfaragással és előadásokkal készültek a Református Általános Iskola diákjainak. Az egészségnappal szeretnék a gyerekeket arra ösztönözni, hogy még jobban figyeljenek magukra és környezetükre – mondta Tóthné Bertók Ágnes.

TÓTHNÉ BERTÓK ÁGNES, szervező: ,,Az őszből átmegyünk a télbe, jönnek a betegségek, a kórokozók, a vírusok és hogy mindenképpen a gyerekeket felvilágosítsuk arról, hogy milyen dolgok vesznek minket körül. Nem csak antibiotikummal kell kezelni a betegséget, hanem meg is kell előzni. Igazából ez egy figyelemfelhívás, egy részvétel és ezeknek a dolgoknak az ízlelése, szaglása mindenképpen mély benyomás a gyermekben.”

A gyerekek három héten keresztül gyűjtöttek anyagot a gyógyhatású növényekről. Az információk alapján pedig jelvényeket, plakátokat kellett készíteniük, valamint verset írni. Amit minden egyes osztály elő is adott a Gyülekezeti Házban.

TÓTHNÉ BERTÓK ÁGNES, szervező: ,,A szülőknek is volt házi feladat, hogy ezekből a növényekből, amiket ők kihúztak legyen az levendula, gyömbér, csipkebogyó kreatív gyümölcstálat kell készíteniük, vagy gyümölcsszobrot.”

Az iskola ebédlőjében rengeteg gyümölcs közül válogathattak a csapatok. A finomságokból gyümölcsszobrot és egy kreatív gyümölcstálak kellett készíteniük, amelyen megjelennek a gyógynövények is.

PAP LILI: ,,Mi készül éppen itt? Gyümölcsfaragás lesz az egészségvédelmi délutánra. Milyen gyümölcsökből áll majd ez össze? Ananász, alma, narancs, banán, gránátalma. Otthon mennyire figyeltek arra, hogy sok gyümölcsöt fogyasszatok? Te mennyire figyelsz erre? Hát mindennap egyszer legalább. Melyik a kedvenc gyümölcsöd, mit szeretsz fogyasztani? A gránátalma, meg az ananász.”

De mindemellett előadásokat is tartottak a fiataloknak, az egyiken például megtudhatták milyen termékeket érdemes használniuk a bőrük ápolására. A legfontosabb, hogy mindig törekedjenek a természetes alapanyagokból álló kozmetikumok használatára – hangsúlyozta az előadó.