Egy pont a Mosonmagyaróvár ellen

496

A labdarúgó NB II harminckettedik fordulójában a tiszta fehér szerelésben pályára lépő Credobus Mosonmagyaróvár együttesét fogadta a Ceglédi VSE. A találkozót Szilágyi Sándor vezette, segítői Bornemissza Norbert és Garai Péter voltak. Küzdelmes mérkőzést hozott a két, a tabellán egyforma pontszámmal, kieső helyen álló együttes találkozója.
A kezdeményezést magához ragadó Vasutas a 21. percben állt először legközelebb a gólszerzéshez. Ekkor Lukács adott be jobboldalról, a labda a menteni akaró védő, Forgács fejéről a keresztlécre, onnan pedig a mezőnybe pattant.
Az első félidőben az ellenfelénél veszélyesebben támadott a hazai gárda, ami a helyzetek számában is megmutatkozott.
A 30. percben Fejes ívelt a kapu előterébe, Preklet pedig fejelt. Balszerencséjére a labda játékostársáról, Oldalról került kapu mellé.
A mosoniak az első helyzetüket a 39. percben hagyták ki, amikor Nagy szerezhetett volna gólt, de a középpályás estében 10 méterről fölé lőtt.
Négy perccel később Fejes rúghatott szögletet. A védőknek nem sikerült menteniük. A labda így végül a kaputól mintegy 20 méterre helyezkedő Sigérhez került, akinek bombája a jobb felső sarokban landolt. Óriási gól volt! 1-0.
A Cegléd nem sokkal később, a 44. percben növelhette volna előnyét. Ekkor Ágoston szánta el magát lövésre. A kapus Szappanos nem védhetett, de mentett helyette a bal oldali kapufa.
Fordulás után a vendégek léptek fel támadólag, de a játék képe igazából az 55. perctől változott meg. Ekkor a félvonal tájékán Földi próbált labdát szerezni. Szabálytalanul, a testi épségre veszélyesen. Villant is a piros lap.
Ezután az emberelőnybe kerülő Mosonmagyaróvár mezőnyfölénybe került, de a vendéglátók jól és szervezetten védekeztek. Sőt! Az 58. percben növelhették volna előnyüket. Fejes hosszan előreívelt szabadrúgása túljutott a védőkön. A jó ütemben induló Olasz már csak a kapussal állt szemben, de az emelése elkerülte a bal sarkot.
A 61. percben Eszlátyi állította be az 1-1-es végeredményt. Szerencsés gólt volt ez, hiszen a lövés az egyik védőn megpattanva jutott a bal alsó sarokba.
A későbbiekben már igazi helyzet nem alakult ki. A Mosonmagyaróvár akcióiból hiányzott az átütőerő. A Cegléd kontráinak eredményes befejezését pedig többször is átadási hibák akadályozták meg.