Egy szál virág nőnapra

1285

Egy-egy szál virággal köszöntötte a ceglédi hölgyeket az MSZP helyi szervezete. A nemzetközi nőnap alkalmából a Magyar Szocialista párt helyi tagjai a város egyik legforgalmasabb részén, a posta mellett lepték meg a hölgyeket egy-egy szál szegfűvel.

Az MSZP ceglédi férfitagjai idén is több nagy csokor virággal érkeztek a Kossuth Ferenc utca és a Gubody utca sarkához. Itt köszöntötték az arra járó hölgyeket egy-egy szál szegfűvel nőnap alkalmából.

FEHÉR ISTVÁN, elnök, MSZP Ceglédi Szervezete: ,,Nagyon kellemetlen, hogy csak két szál szegfűvel állok itt, holott minden hölgynek hatalmas csokor virágot kellene átadni, azért, amit értünk tesznek. Ilyenkor el is érzékenyülök, de ez különösen nem zavar, mert ez a nap az ünnepek sorában az én emlékeim között mindig a második helyen van a karácsony után.”

Az MSZP több éves akciójához idén csatlakozott a DK országgyűlési képviselő jelöltje is.

DR. SZÜDI JÁNOS: ,,Én azt hiszem, hogy mindenképpen szólni kell arról, hogy a legnagyobb elnyomott kisebbség ebben az országban a nők csoportja. Köztudomású a kormány hozzáállása, a kormányzati filozófia, mely úgy foglalható össze, hogy a nők szüljenek a hatalomnak, neveljék fel a gyermekeket a hatalomnak, és maradjanak a konyhában. Én azt hiszem, hogy nem szabad véka alá rejteni, hogy a nők társadalmi megbecsüléséért küzdeni kell és a demokratikus koalíció felvállalja ezt a küzdelmet.”

A fiatalabbak és az idősebbek is meglepve, de örömmel fogadták a kedves gesztust.