Iskolamosdó felújítási program

1074

Idén is az ország három iskolai mosdójának felújítását segíti az egyik higiéniai termékeket gyártó vállalat. A civil kezdeményezéshez több vállalat is csatlakozott. A programban nyolc iskola közül dől el, melyik az a három, ahol a nyári szünetben megújulhat a mosdó. Az iskolákra az interneten lehet szavazni. Mindezt sajtótájékoztatón jelentették be az egyik pilisi általános iskolában, ahol ugyancsak a cég segítségével szépült meg a fiú és lány mosdó.

Így nézett ki Pilisen, a Gubányi Károly Általános Iskolában a diákok mosdója néhány hónapja. És így most. Rá sem lehet ismerni az omladozó külsejű helyiségre a felújítás után. Az iskola is azok között volt, akik lehetőséget nyertek, hogy megszépülhessen a lány és fiú mosdó a Domestost is gyártó cég iskolamosdó felújítási programjának köszönhetően. A cég idén is folytatja az intézmények segítését-jelentették be tegnap sajtótájékoztatón.

Az internetes szavazás tegnap kezdődött a Domestos.hu oldalon. A nyolc, versenyben lévő iskola közül annál a háromnál újítják fel a mosdót, amely a legtöbb közönségszavazatot kapja. A pilisi iskola igazgatója köszönetet mondott az intézményükben végzett segítségért, és sok sikert kívánt a most versenyben lévő iskoláknak.

KRIZSÁNNÉ TURCSÁNYI MARIANNA, igazgató, Gubányi Károly Általános Iskola, Pilis: Innen üzenem azoknak az iskoláknak, akik bekerültek a legjobb 10 közé, hogy a mai naptól kezdve éjjel-nappal szavazni kell. Mi is ezt tettük két hónapon keresztül folyamatosan, megállás nélkül a teljes nevelőtestület, a diákok sőt a tankerületi iskolák is segítettek nekünk, hogy létrejöjjön ez a valóságos csoda.

Az iskolamosdó felújítási programhoz több vállalat és az egyik női magazin is csatlakozott. Az intézmények történeteit idén is a Nők Lapja Café írja meg.

PÁCSONYI DANIELLA, főszerkesztő, NL Café: Mi pedig újságíróként hogy az emberekhez eljussanak ezek a hírek, eljussanak az információk. Az elmúlt két évben mi is örökbe fogadtunk egy mosdót, és a teljes kollektíva levonult, hogy segítsen a felújításban.

A mosdófelújítási program a negyedik évébe lépett, és nem kérdés hogy folytatják-mondta a cég menedzsere.

ARANYI LÁSZLÓ, menedzser, Unilever Magyarország Kft.: A tavalyi év során több mint 44 ezer szavazat érkezett, remélem idén még több szavazat érkezik, és én is biztatom az iskolákat, hogy kampányoljanak magukért, a kis közösségek nagyon sokat tudnak tenni a minél több szavazatért.

A sajtótájékoztatót követően a pilisi gyerekekhez meglepetésvendégek érkeztek. A Konyhafőnök sztárjai, Wossala Rozina és Dobó Ági segített a kicsiknek maffinokat díszíteni. A munkába természetesen Kiss Ramóna is besegített.