Együtt fociztak épek és fogyatékkal élők

1688

Speciális Labdarúgó Fesztivált rendeztek Albertirsán, ahol együtt játszottak  egészségesek és fogyatékkal élők. A szervezők így szeretnének lehetőséget biztosítani mindenki számára, valamint növelni a társadalmi elfogadást– mondta az IRMÁK Nonprofit Kft. cégvezetője. A labdarúgó torna végén a legjobbak értékes jutalomban részesültek.

Teljesen megtöltötték az albertirsai Sportpályát a focisták, hiszen idén másodjára rendezték meg a nagyszabású Labdarúgó Fesztivált. Ez a torna nem mindennapi, hiszen a csapatokat vegyesen, épek és fogyatékkal élők alkották.

SZEBENSZKI BENCE, cégvezető, IRMÁK Nonprofit Kft.: ,,Az IRMÁK Nonprofit Kft. és a Magyar Speciális Olimpia Szövetség az UEFA programjával közösen megszervezi ezt a foci tornát itt az albertirsai Sportcentrumban. 12 egészséges iskolai csapat 8 általánosnál fiatalabb és 8 vegyes csapat jelentkezett két divízióban. 5-5-3 arányban osztottuk szét a csapatokat. Közte azt a csapatot is, akik 2019-ben valószínűleg az Abu Dhabi Speciális Olimpiai Világjátékokon Magyarországot is képviselni fogja.”

A szervezők kiemelten fontosnak tartják a fogyatékkal élők sportban való részvételét.

SZEBENSZKI BENCE, cégvezető, IRMÁK Nonprofit Kft: ,,Azt gondolom, hogy mindenki próbálja kihozni a maximumot a helyzetből, de nagyon idegen még mindenki számára az, hogy egészséges ember, fogyatékkal élőkkel vegyüljön. Mi azon dolgozzunk, hogy ez megváltozzon és bízunk abban, hogy rövid időn belül az ellátó rendszer is lehetővé teszi majd azt, hogy minél inkább társadalom részének tekintsük a most fogyatékos intézményekben élőket.”

A különleges megmozduláshoz a Magyar Speciális Olimpia is szívesen adja nevét és támogatását, hiszen nagyon jók a tapasztalatok.

MARTON GERGŐ, Labdarúgó Szakágvezető, Magyar Speciális Olimpia: ,,Tavaly nagy sikere volt és ezért úgy döntöttünk, hogy idén is eljövünk ide és megrendezzük ezt a labdarúgó tornát. Szerencsére itt nagyon jó támogatottságra és otthonra leltünk.”

A labdarúgó torna végén a legjobbak értékes jutalmakkal térhettek haza.