Judo csarnokról, átminősítésről

1329

Sajtótájékoztatót tartott ma Csuri Károly. A Jobbikos önkormányzati képviselő két témáról is beszélt. Egyik a judo központ helyzete, a másik pedig egy, a Törteli úton lévő terület átminősítése. A képviselő önálló indítvánnyal is készül a jövő heti testületi ülésre. Abban azt kéri a testülettől, vonják vissza a judo központ működéséhez felajánlott évi 12 millió forintos támogatást egészen addig, amíg biztossá nem válik, hogy valóban a ceglédi judosok használhatják majd a létesítményt.

Csuri Károly felelevenítette a kezdeteket, a terület felajánlásától, a vállalásoktól kezdve egészen napjainkig. Arról is beszélt, a judo központot már tavaly év végén hiánytalanul át kellett volna adni és felmerül a kérdés – mondta –felelősségre fogja-e vonni bárki is a kivitelezőt a hibákért és hiányosságokért. Az épületen láthatóan még mindig dolgoznak, annak ellenére, hogy már a javításokkal is végezni kellett volna – mondta.

CSURI KÁROLY önkormányzati képviselő, Jobbik: „Megint felmerül a kérdés, hogy valaki felelősségre vonja-e a majd a judo sport vezetőit? Sőt legutóbbi információink szerint magának a ceglédi judo szakosztálynak az itteni részvétele, az edzési lehetősége, a módja, hogy mikortól vehetik birtokba, ez is meg van – jelenlegi információk szerint – kérdőjelezve.”

A testület korábban döntött évi 12 millió forintos üzemletetési támogatásról . Most Csuri Károly önálló képviselői indítványt nyújtott be. Abban azt kéri a testülettől, vonják vissza az erről szóló határozatot addig, amíg biztossá nem válik, hogy valóban a ceglédi judosok használhatják majd a létesítményt. De beszélt egy, a város másik felén található területről is, amelyben lakóövezetet minősített át a testület át ipari övezetté. Ez a terület a Törteli úton a nemzeti emlékhely és az idősek otthona között van

CSURI KÁROLY önkormányzati képviselő, Jobbik: „A vállalkozó úgy nyilatkozott, úgy adta be ez irányú kérelmét, hogy ott autóbontót, autószerelő műhelyt és építési törmelék lerakót akar majd létesíteni. Ezek a létesítmények mind zajjal, porral, piszokkal járnak és mi úgy gondoljuk, hogy ezt nem kellett volna elfogadni, hiszen ezek a tevékenységek nagyon keményen zavarhatják az idősek otthonát.”

De a vonaton érkezőket sem ilyen látvánnyal kellene fogadni – mondta a képviselő. Csuri Károly úgy fogalmazott: vannak olyan vélemények, amelyek szerint ezzel a döntéssel a jövő évi országgyűlési választások sikerét kívánja a testület segíteni.