Együtt zenéltek a családok

908

Rokonok, családtagok együtt léptek színpadra tegnap a Zeneiskolában. A Zene Világnapján és a Családok Éve keretében rendeztek hangversenyt az intézményben. A családok egyebek mellett zongorán, fuvolán és trombitán szólaltatták meg a legnagyobb zeneszerzők műveit.

Két szó van az életemben, amit nagyon fontosnak tartok: a zene és a család – így fogalmazott köszöntőbeszédében az Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója. P. Szabó Zoltánné megnyitójában Steven Isserlis gordonkaművész szavait idézte.

P. SZABÓ ZOLTÁNNÉ, igazgató, Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola: ,,A pontoknak és vonalaknak a segítségével megismerhetjük a jelentésüket, így amikor rájuk nézünk és elolvassuk őket értelmes hangsorok lesznek belőle. Szóval a zene tényleg egyfajta nyelv, amelynek megvan a sajátos jelentése. Ezzel együtt mégiscsak van valami, ami a zenét varázslatosabbá teszi minden más nyelvnél.”

A zene segítségével sokféle érzésünket ki tudjuk fejezni – mondta az igazgató. A koncerten nem csak a zenét, a családokat is ünnepelték, hiszen a Családok Éve van. A család bibliában betöltött szerepéről Hánka Levente, református lelkész beszélt.

HÁNKA LEVENTE, református lelkész: ,,A biblia család központúsága szerintem senkinek nem kérdéses, az ószövetség és az egész szent írás családok történetével indul. Első nagy történet az Ádám és Éva története is tulajdonképpen, egy család története. A családi történetekben látjuk meg azt a nagy történetet, amit Isten el akar mesélni az embereknek arról, hogy ki ő és kik vagyunk mi?”

A hangversenyen rokonok és családtagok együtt léptek fel. A közös zenélés pedig mindig boldogabbá teszi az embert – hangsúlyozta az igazgató.