Együttműködési megállapodást kötöttek

1412

A térség fiataljainak megtartása, munkaerő-szükséglet biztosítása a  cél – hangzott el tegnap azon a találkozón, ahol a Neumann János Egyetem, a Ceglédi Tankerületi Központ és a Ceglédi Szakképzési Centrum együttműködési megállapodást írt alá. Ez nem csak a tanulók, hanem a pedagógusok számára is nagy előnyöket rejt magában.

Nagy újdonság ez a Ceglédi Tankerületi Központ életében – fogalmazott Fodor Gábor – hiszen tegnap a Szakképzési Centrummal és a Neumann János Egyetemmel aláírt együttműködési megállapodás számos lehetőséget rejt magában.

FODOR GÁBOR, igazgató, Ceglédi Tankerületi Központ: ,,Ez a megállapodás azért született, hogy a Ceglédi Tankerületi Központhoz tartozó 40 iskola pedagógusai számára továbbképzési lehetőséget biztosítsunk, hogy a pedagógusok kutatói munkájukat folytathassák, a diákok pedig folytathassák tanulmányaikat, akár ezeken a szakokon, karokon, amiket az egyetem kínál számukra.”

A 2017-es és 2018-as tanév a lehetőségek tanéve mondta Dr. Solti Péter a Klebelsberg Központ elnöke.

DR. SOLTI PÉTER, elnök, Klebelsberg Központ: ,,A mai nap azért különleges, mert nem csak a köznevelési intézményrendszer szintjén történik meg egyfajta horizontális összefogás, hanem egy teljes mértékben vertikális lehetőség nyílik. Hiszen egy adott térségben, ha az értelmiségnek adott szerepet nézzük, akkor nagyon komoly szerepe van a köznevelési intézménynek és a felsőoktatásnak is.”

A rendezvényen köszönetet mondtak az egyetem nyitottságának és Tóth Géza fejlesztési referensnek is.

BUNCSÁK GÁBOR, főigazgató, Szakképzési Centrum: ,,Kiváló együttműködést, ami a Szakképzési Centrum és a Ceglédi Tankerületi Központ között kialakult és amelynek egy újabb példamutató lehetősége az a megállapodás, amelyet a mai napon aláírásunkkal szentesítünk. Köszönöm a tankerületnek, hogy gondolt ránk, Gézának külön, hogy az egyeztetéseknél mi is ott ülhettünk a tárgyalóasztal mellett.”

Az egyetem részéről Dr. Fülöp Tamás dékán beszélt a megállapodás előnyeiről.

DR. FÜLÖP TAMÁS, dékán: ,,Tulajdonképpen ez a megállapodás egy együttműködésre való igényt jelenít meg, azt az igényt, amely a pedagógusképzés, illetve a felsőoktatás és a tankerületek, a szakképzési centrumok között valóban megfogalmazható és jól artikulálható. Úgy gondolom, hogy ez a megállapodás egyrészt a képzésre, illetve a gyakorlati helyek közötti kapcsolatot is erősíti.”

A rendezvényre állófogadással készültek, valamint zongorajátékot is hallhattak a résztvevők.