Fiatalokat toboroztak a Városvédő és Szépítő Egyesületbe

1289

Szükség van az utánpótlásra, hiszen ettől függ a Városvédő és Szépítő Egyesület jelene és jövője – mondta Kocsis István elnök. Ezért is toboroztak fiatalokat a helyi szervezethez. Játékos feladatokkal és város bemutatással készültek a gyerekeknek.

A fiataloknak rá kell érezniük, hogy miért érdemes tenni városukért. Ők is itt élnek és nem mindegy, hogy milyen környezetben – mondta az elnök.

KOCSIS ISTVÁN, elnök, Városvédő és Szépítő Egyesület: ,,Összességében az elmúlt években egy jó kis csapatunk volt, akiket én úgy nevezek, hogy ,,csibék”. Ezek egy része már felnőtt és pályakezdők, másrészt pedig itt újabb gyerekek megjelentek és bízunk abban, hogy a városvédőknek aktív tagjai lesznek.”

A toborzások mindig a gyerekek életkori sajátosságainak megfelelően zajlanak. Játékos vetélkedőkkel készültek, kérdezz-felelekkel, aki pedig helyesen válaszolt valami finomságot kapott cserébe. A városvédők egyébként mindig nagyon aktívan tevékenykednek, most például egy önkormányzati pályázaton nyertek és eszközöket kaptak ahhoz, hogy emléktáblákat állítsanak helyre.

KOCSIS ISTVÁN, elnök, Városvédő és Szépítő Egyesület: ,,Az önkormányzat udvarán a panteonban állítottunk helyre emléktáblákat, a betűket kifestettük, a Táncsics iskola oldalán, a vasút állomásnál pl Tömörkénynek. De hallatlan aprólékos és nehéz munka volt a bombázás áldozatainak emléktáblájának a helyreállítása, mert alacsonyan és ferdén volt elhelyezve. De büszkék vagyunk, hogy legalább úgy néznek ki, mint eredetileg.”

A fiatalok is nagyon lelkesek, Korpás Péter például azért szeret az egyesület tagja lenni, mert sok új embert ismer meg és jó a hangulat. Ceglédet is nagyon szereti, bár még úgy érzi van mit tenni a város szépítése érdekében.

KORPÁS PÉTER: ,,Lesz még nyáron tábor és remélem, hogy még többet teszünk azért, hogy szebb legyen a városunk és több szemetet szedünk majd meg padot festünk, vagy falakat és remélem, hogy szebb lesz így a város.”

A toborzás egyébként több szempontból is jó, hiszen nem csak a gyerekek, hanem a szülők is nyitottabbá válnak a város épített környezetének védelmére.