Elballagtak a végzős diákok

1883

Elballagtak tegnap az Unghváry László Kereskedelmi és a Bem József Műszaki Iskola diákjai. A végzősök énekkel búcsúztak tanáraiktól és az iskolától. Szerencsére az idő is kedvezett az ünnepségnek, így ragyogó napsütésben idézhették fel a legszebb emlékeket.

Színes lufikkal indultak búcsú sétájukra tegnap az Unghváry László Kereskedelmi Szakgimnázium és Szakközépiskola végzősei. Ahány osztály annyi szín, így ballagtak az intézmény diákjai, akiket az igazgató köszöntött.

BARANYI TIBOR, tagintézmény-vezető, Unghváry László Kereskedelmi Szakgimnázium és Szakközépiskola: ,,A ballagás olyan ünnep, amiben egyszerre van jelen az emlékezés és a búcsú. Az útra hívás és az új iránti kíváncsiság. Magában a vonulásban a véges végtelenség és a majdani megérkezés reménye. A megérkezésig azonban rengeteg nehézségen kell keresztülverekednetek magatokat.”

Amikor a küzdelmeteket vívjátok érdemes visszaemlékezni arra, milyen ismereteket kaptatok és milyen lehetőségekhez juttatott benneteket az iskolátok – fogalmazott Baranyi Tibor.

A Bem József Műszaki Szakgimnázium és Szakközépiskola diákjai is tegnap ballagtak, ünneplőbe öltözve járták körbe utoljára iskolájukat. A végzősöket az igazgató köszöntötte, majd az alsóbb évfolyamosok búcsúztak diáktársaiktól. Ezzel még nincs vége, hiszen a végzősökre az elkövetkezendő hetekben vár a legnagyobb próbatétel, az érettségi és a szakmunkásvizsga.